5 opvallende en onbekende hacks om veel meer uit Google te halen

Tech Sabine Schults 18 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Google is niet voor niets de meest gebruikte zoekmachine ter wereld. Het is een makkelijke manier om informatie te vinden over welk onderwerp dan ook. Toch kun je jouw zoektocht naar de juiste informatie een stuk makkelijker maken met deze 5 trucjes die je mogelijk nog niet kent.

Of het nu om de uitkomst van een rekensom gaat of om een omzetting van de ene valuta naar de andere, op Google vind je wat je zoekt. Om een echte Google-koning te worden, moet je de onderstaande trucjes zeker kennen.

Haal meer uit Google

Dit zijn de hacks om meer uit Google te halen.

#1 Dubbele aanhalingstekens

Soms vind je niet direct wat je zoekt op Google. Dan kan het helpen om bepaalde woorden tussen dubbele aanhalingstekens te zetten. Normaal gesproken maakt het niet zoveel uit in welke volgorde je de woorden in de zoekbalk plaatst, maar door de aanhalingstekens te gebruiken vertel je de zoekmachine dat er letterlijk op deze woorden gezocht moet worden, dus ook in die volgorde.

#2 Website doorzoeken

Wil je een specifieke website doorzoeken naar bepaalde content, dan kan dat op een eenvoudige manier. Als voorbeeld nemen we het zoeken naar dit artikel. Type site:want.nl google hacks in. Je krijgt dan alleen sites voorgeschoteld die van WANT afkomen én over Google-hacks gaan.

#3 Asterisk

De asterisk (*) kun je inzetten als een soort wildcard als je bijvoorbeeld een lied zoekt op basis van een tekst. Als je enkele woorden niet weet, gebruik je op die plekken een asterisk, zodat je Google vertelt dat dit elk woord mag zijn.

Google Android, chrome
Werkt ook in de Google-app (Afbeelding: Unsplash/Daniel Romero)

Ook kan je de asterisk gebruiken als je meer informatie wil vinden over een persoon, die mogelijk meerdere voornamen heeft. Je zet dan de asterisk tussen de voor en achternaam, zodat ook eventuele tweede en derde namen worden meegenomen.

#4 Soortgelijke sites vinden

Bezoek je een bepaalde website ontzettend graag, maar ben je ook benieuwd of er op andere websites soortgelijke content te vinden is? Dan biedt related: uitkomst. Gebruik bijvoorbeeld related:want.nl om erachter te komen welke websites op WANT lijken, bijvoorbeeld omdat ze over hetzelfde onderwerp gaan.

#5 Afbeeldingen zoeken met Google

Ben je benieuwd waar de originele afbeelding vandaan komt of wil je soortgelijke afbeeldingen vinden? Navigeer dan naar images.google.nl en klik op het camera-icoontje naast de zoekbalk. Voeg vervolgens de URL in van de afbeelding of upload een bestand.

Alle Google One abonnees kunnen nu gebruik maken van een VPN

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen