Opvolger Visual Hub tijdelijk gratis

Apple Koen van Tongeren 10 nov 2010
Leestijd: 1 minuut

Twee jaar geleden ging één van de beste videoconverter tools voor de Mac ter ziele: Visual Hub. Met dit programma kon videomateriaal van vrijwel elk formaat naar vrijwel elk ander formaat geconverteerd worden. Wie z’n gedownloade films op z’n iPhone of Apple TV wou bekijken kon niet zonder dit programma.

De leemte die Visual Hub’s vertrek achterliet is niet meer gevuld, tot nu toe. Met de introductie van MacX Video Converter is er eindelijk weer een veelzijdig en eenvoudige videoconversieprogramma beschikbaar voor de Mac. Nog mooier: het programma is tot 15 november gratis te downloaden!

Met MacX Video Converter Pro kunnen bijna alle soorten videoformaten vertaald worden naar bijvoorbeeld Flash, Windows Media Video of MPEG-4, zowel in SD als HD kwaliteit. Het programma kent ook de speciale exportsettings voor bijvoorbeeld Apple hardware, PSP, XBOX 360 en BlackBerry. Ook kan het programma audio exporteren naar MP3’s. Dat is een unicum op de Mac want zonder externe plugins kan alleen iTunes dit klusje met een omweg klaren.

Wie direct video’s van DVD’s wil rippen en converteren kan gebruik maken van Handbrake, maar wie tegen problemen aanloopt met regiocodes en extra beveiligingen (bijvoorbeeld bij Disney DVD’s), kan DVD Ripper Pro van MacX overwegen. Dit programma kan Disney’s beveilging, CSS encryptie en Sony’s ARccOS beveiliging omzeilen. In combinatie met Video Converter Pro kan je daarmee elk formaat de baas.

Zoals gezegd is Video Converter Pro tijdelijk gratis te downloaden. De gratis versie kent alle functies van het programma, maar is in de toekomst niet te updaten. Voor DVD Ripper Pro moet $39,95 neergeteld worden. Een pakket met beide programma’s (inclusief gratis updates van Video Converter) kost $49,95.

Daarmee is er eindelijk een goed alternatief op de markt voor Visual Hub en tijdelijk zelfs voor de zelfde prijs. Grijp die kans!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen