Find my iPhone gratis vanaf iOS 4.2

Apple Anth 22 nov 2010
Leestijd: 1 minuut

Afgelopen weekend berichtten we al dat in de laatste Gold Master van iOS 4.2.1 aanwijzingen waren gevonden dat één of meerdere functies van MobileMe voortaan gratis beschikbaar zouden zijn. Vandaag bleek dat deze geruchten klopten, Apple heeft namelijk in een persbericht aangekondigd dat Find my iPhone, iPad en iPod touch voortaan kosteloos te gebruiken is.

Bij bovenstaande titel dient echter wel een kanttekening te worden geplaatst, enkel recente iOS-devices zijn kosteloos op te sporen met Find my iPhone. Na het installeren van iOS 4.2 is het mogelijk om een iPhone 4, iPad of iPod touch(vierde generatie) op te sporen en op afstand te vergrendelen of wissen.

Als je één van je iOS-devices kwijt bent kun je via de applicatie op een van je andere mobiele apparaten van Apple opzoeken waar het betreffende device zich bevindt. Ook via me.com kunnen de functies van Find my iPhone voortaan gratis gebruikt worden. Inloggen kan met je Apple-ID, dit zijn dezelfde inloggegevens waar je bijvoorbeeld ook aankopen mee doet in iTunes.
Op de website van Apple staan inmiddels handleidingen om op je iPhone 4, iPod touch en iPad gebruik te maken van de gratis service.
Daarnaast heeft Apple op haar website onderstaande video geplaatst, waarin het gebruik van Find my iPhone duidelijk uitgelegd wordt.

Oudere iDevices kunnen Find my iPhone nog wel gebruiken na aanschaf van een abonnement op MobileMe. Naast Find my iPhone kun je dan onder andere gebruik maken van iDisk en MobileMe Mail. MobileMe kost momenteel 79 euro.

iOS 4.2 is later vandaag te downloaden via de bekende kanalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen