De beste gadgets die je oude televisie slimmer dan een smart-tv maken

Televisies Jeroen Kraak 29 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Tegenwoordig is elke televisie die je koopt haast wel een smart-tv. Als je een oude televisie hebt, zijn er gelukkig gadgets die 'm flink slimmer maken.

Een televisie is een behoorlijke investering en dus koop je niet elk jaar een nieuwe. Het kan dus zijn dat je nog een wat ouder model hebt dat niet dezelfde functies heeft als een smart-tv.

Gelukkig hoef je niet meteen een nieuwe te kopen om je televisie slim te maken. Sterker nog, er zijn een aantal gadgets op de markt die je televisie veel slimmer maken dan menig nieuwe smart-tv.

Deze gadgets maken je oude tv slimmer dan een smart-tv

Maar welke gadgets maken je televisie nu echt veel beter? Wij nemen ze met je door.

Google Chromecast 4K

De Chromecast is misschien wel de bekendste gadget in deze categorie. Niet alleen installeer je eenvoudig al je favoriete apps erop, ook zie je hiermee je films en series in topkwaliteit. Het apparaatje ondersteunt Dolby Vision.

Daarnaast zijn ook alle Google-diensten aanwezig op het apparaat, waardoor je televisie echt een smart-tv wordt. Zo gebruik je heel eenvoudig Google Assistent voor een nieuwe zoekopdracht. Sterker nog, er is een speciale knop voor op je afstandsbediening. Ook werkt het apparaat ook gewoon samen met de iPhone, mocht je daar twijfels over hebben.

Het handige is dat je heel eenvoudig je Google-account koppelt aan het apparaat. Hierdoor is het YouTube-aanbod ook meteen op jouw voorkeuren afgestemd. Hetzelfde geldt voor wat je graag kijkt op de streamingdiensten. Het geeft goede adviezen buiten de apps van Netflix en Disney+ om. Je ziet die adviezen al op het thuisscherm en hoeft dus niet eerst te zoeken in die apps. Je hebt de Chromecast in huis voor 57,99 euro.

De beste gadgets die van je oude televisie een smart-tv maken
Met een Chromecast breng je Google TV naar je gewone televisie. (Afbeelding: Google)

Apple TV 4K

Als je in het Apple-ecosysteem zit, dan is de Apple TV wellicht voor jou de beste keuze om je gewone of smart-tv nog veel slimmer te maken. Aan de binnenkant zit de A15-chip waardoor het kastje razendsnel is. Met Siri en de afstandsbediening bedien je al je apps.

Met de Apple TV koppel je je iPhone heel eenvoudig aan je televisie. Zo speel je op de televisie je Apple Arcade-games, installeer je eenvoudig je favoriete streamingdiensten en andere apps en zie je je beelden terug in 4K. Bovendien heeft het een speciale Color Balance-functie, waardoor het apparaat beelden vanaf het kastje prima kalibreert naar je tv.

Een nadeel: de Apple TV is duurder dan andere apparaten die ongeveer hetzelfde doen. Hij kost 169 euro.

De beste gadgets die van je oude televisie een smart-tv maken
De Apple TV. (Afbeelding: Brandon Romanchuk / Unsplash)

Amazon Fire TV Stick 4K Max

Ook Amazon heeft zijn eigen gadget om van je tv een smart-tv te maken: de Fire TV Stick 4K Max. Deze werkt uiteraard samen met Amazons eigen assistent Alexa. Je bestuurt dus naast je televisie ook andere slimme apparaten die je aan Alexa hebt gekoppeld. Het voordeel van de Fire TV Stick is dat deze razendsnel is doordat hij wifi 6 ondersteunt.

Net zoals de vorige apparaten ondersteunt de Fire TV Stick 4K en heeft hij daarnaast ook Dolby Vision en Atmos-ondersteuning. Je films en series zien er dus top uit.

Het grote voordeel is dat het apparaat ook goedkoper is dan de vorige modellen, want hij kost 49,99 euro.

De beste gadgets die van je oude televisie een smart-tv maken
(Afbeelding: Amazon)

Amazon Prime Video en Nicolas Cage geven Spidey-fans precies wat ze willen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen