Parallels fikst een bug, klanten woedend

Apple rmens 24 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Gebruikers van Parallels Desktop 12 zijn woedend en laten dat weten op het forum van de maker van virtualisatie-software. Een onlangs uitgegeven update voor Parallels Desktop (12.1) activeert plots twee beperkingen in de software.

In de standaardversie kan een virtuele machine nu nog maximaal 8 GB RAM-geheugen en 4 cores gebruiken. Voorheen was deze beperking niet van toepassing en in de release notes wordt er niet over gerept.

Volgens Parallels is de duurdere Pro-versie vereist om virtuele machines met maximaal 64 GB RAM en 16 cores aan te maken en staat dit sinds 2015 op de website en in de handleiding. Dat deze restrictie niet gehandhaafd werd, was een bug die sinds versie 11 van Parallels Desktop aanwezig was en in de meest recente update is opgelost.

Abonnement of niets

Klanten die klagen, omschrijven zich als gebruiker van een Mac Pro of ontwikkelomgeving zoals Visual Studio op Windows. Je zou zeggen dat dit precies de doelgroep van de Pro-versie is. Het probleem is dat de Pro-versie alleen als abonnementsdienst is aan te schaffen, terwijl de standaardversie als éénmalige aankoop verkrijgbaar is.
Het zonder waarschuwing activeren van beperkingen met een update is arrogant te noemen, maar Parallels komt getroffen gebruikers tegemoet door de upgrade naar Parallels Desktop Pro het eerste jaar gratis aan te bieden. Sommige gebruikers installeren de oude versie 12.0 weer, terwijl anderen overstappen naar VMware Fusion of Virtualbox. Wie wel van het upgrade-aanbod gebruik wil maken, kan dat via een Ticket aan Parallels laten weten. (Tipgever: Yvo)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen