Patent wijst op betere audio in MacBook

Apple Koen van Tongeren 6 apr 2012
Leestijd: 1 minuut

Het lukt Apple steeds beter om Mac’s compacter te maken. Vergelijk een MacBook Air met een iBook G4 en je begrijpt wat we bedoelen. Die steeds kleiner wordende behuizingen gaan echter ten koste van een onderdeel in elke Mac dat ruimte nodig heeft: de luidspreker. Een compactere Mac betekent simpelweg minder ruimte voor luidsprekers en dus minder goed geluid.

In een nieuwe patentaanvraag beschrijft Apple de mogelijkheid om meerdere speakers en een omvormer op een compacte manier in een MacBook te bouwen en deze samen het geluid te laten afhandelen. In één voorbeeld wordt gesproken over twee tweeters in het beeldscherm voor hoge frequenties, twee speakers voor het middensegment en de omvormer als subwoofer voor bastonen. In een ander voorbeeld handelt de omvormer ook een deel van de midden-frequenties af. Interessant hierbij is dat de omvormer de behuizing van de MacBook gebruikt als klankkast. Het geheel levert zo een rijker en voller geluid op. 

Audio-omvormer maakt gebruik van de behuizing als klankkast.

In de patentaanvraag wordt vooral gefocust op de mogelijkheden in MacBooks maar tablets en andere mobiele apparaten worden wel genoemd als potentiële toepassingen voor de techniek. Mocht Apple daadwerkelijk doorgaan met deze ontwikkeling dan zou het geluid dat uit de speaker(s) van je iPhone, iPod touch of iPad komt in de toekomst dus ook sterk kunnen verbeteren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen