NOS heeft nu een échte iPhone-app

Apple Invizion 24 apr 2012
Leestijd: 2 minuten

‘s Lands grootste nieuwsorganisatie, beter bekend als de NOS, is vanaf nu ook via een iPhone-app te benaderen. Er is al een mobiele site, alleen biedt die niet de ervaring waar de iPhone zo voor staat. Je vindt in de app naast het dagelijkse nieuws ook live tv en radio en pushnotificaties bij breaking news. De app is te vinden in de App Store onder de naam: ‘NOS’.

Screenshots van de nieuwe NOS-app.

De app heeft een eenvoudige indeling gekregen die in de verte iets weg heeft van NOS.nl zelf. Bovenaan staat het NOS-logo waaronder een menu verstopt zit, verder is informatie over weer en verkeer beschikbaar en kun je direct schakelen naar de livezenders Journaal24 en Politiek24. Daaronder bevinden zich de artikelen en de mogelijkheid om tussen verschillende kolommen te schakelen. Naast de nieuwskolom is er ook kolom voor sport, video’s en een overzicht van de laatste uitzendingen.

Opvallend is dat de NOS in eerst instantie geen applicatie wilde ontwikkelen. Dat ze dat nu wel doen komt volgens Lara Ankersmit door een verandering van visie. Ankersmit is Hoofd Nieuwe Media bij de NOS en verklaart tegenover One More Thing het volgende:

Er heeft inderdaad een verandering van visie plaatsgevonden. Ik ben ongeveer een jaar geleden aangetreden en toen was het inderdaad zo dat men een mobiele site voldoende achtte. Maar, ik merkte dat er toch steeds meer behoefte was aan echte apps. Zeker ook omdat Android zo in opkomst is. Daarnaast is alleen een mobiele website niet gebruiksvriendelijk genoeg. Daarom deze app. Er komen ook nog versies voor Android en Windows Phone. Een iPad versie zit niet in de pijplijn.

Het is niet de eerste applicatie die door de NOS is ontwikkeld. Eerder maakte de organisatie al een app voor Teletekst, het Journaal en het Jeugdjournaal. Met de uitkomst van ‘NOS’ lijkt de oorspronkelijke Journaal-app overbodig geworden. De nieuwe app doet het in ieder geval goed. De app is vanochtend gelanceerd en staat inmiddels tweede in de top tien van gratis apps in de iTunes Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen