Apple’s volgende innovatie wordt voelbaar

Apple Koen van Tongeren 4 mei 2012
Leestijd: 1 minuut

Sommige telefoonmakers denken dat OLED de beelschermtechniek van de toekomst is, anderen zien meer in schermen van gebogen glas. Bij Apple is retina tot nu toe het toverwoord, maar misschien wordt dit in de toekomst wel iets anders: het ‘haptische beeldscherm’, voelen is geloven.

In een recent ontdekt patent dat Apple in 2010 aanvroeg staat een methode beschreven waarin touchscreens letterlijk van vorm kunnen veranderen. Simpel gezegd zou de bovenste laag elastisch kunnen zijn, met daaronder een grid van kleine blokjes die omhoog of omlaag kunnen bewegen. Daarmee zou het dus mogelijk zijn om vormen op het scherm te toveren die je niet alleen kunt zien, maar ook écht kunt voelen.

 

In de patentaanvraag voor dit haptische (lees: tastbare) beeldscherm noemt Apple een aantal toepassingen als voorbeeld. Zo zouden er fysieke knoppen uit het scherm op kunnen komen, bijvoorbeeld een toetsenbord of een controller om een spelletje te spelen. In Google Maps zouden berggebieden in 3D weergegeven kunnen worden.

Apple’s interesse in tactiele toepassingen in beeldschermen is niet nieuws. In maart berichtten we nog dat Cupertino interesse heeft getoond in een Fins bedrijf dat touchscreens maakt waar door middel van kleine stroomstootjes gevoeligheid aan beeldschermen kan worden toegevoegd.

Wij zien, euh voelen zo’n iPhone met een haptisch beeldscherm wel zitten. Jij ook?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen