OMT voorspelt iOS 6, jij ook?

Apple Invizion 11 mei 2012
Leestijd: 2 minuten

Of iOS 6 in juni op de WWDC gepresenteerd zal worden blijft afwachten, maar één ding is zeker; vroeg of laat komt Apple met een opvolger van iOS 5. Daar zagen we een lang gekoesterde wens in vervulling gaan: het Berichtencentrum kwam er. Daarnaast bracht de update iMessage, Twitter-integratie, Herinneringen en Kiosk met zich mee. In oktober werd daar de beta van Siri aan toegevoegd. Waar kan iOS 6 nog aanvullen? Bij OMT proberen we de nieuwe functies in iOS 6 te voorspellen en daar hebben we jouw hulp bij nodig.

De afgelopen weken zijn de meest gevraagde en meest verwachte functies van iOS 6 verzameld en onder elkaar gezet in een enquete. Door deze in te vullen doe je mee met een voorspelling welke functies er wel of niet in iOS 6 terug te vinden zullen zijn. Het gaat hierbij dus om de functies die je verwacht, niet persé de functies waar je op hoopt. Zodra het hoge woord van iOS 6 er uit is zullen we nagaan hoe accuraat de OMT community was in zijn voorspelling. We doen alvast een voorzetje door de meest plausibele vernieuwingen te bespreken.

Laten we met het makkelijkste beginnen: Siri. Op dit moment is de persoonlijke iPhone-assistent nog altijd in beta en alleen beschikbaar in het Duits, Engels, Frans en sinds kort in het Japans. Het zou natuurlijk mooi zijn als in iOS 6 een update komt waarin ook Nederlands ondersteund wordt. Daarnaast zou Siri een aantal open API’s kunnen krijgen waardoor andere apps de functionaliteit ook kunnen inbouwen.

Dan het Berichtencentrum. De belangrijkste functie van iOS 5 kan nog veel meer. Denk bijvoorbeeld aan widgets voor meer dan alleen weer en aandelen. Ook toggles waarmee je snel Wifi, Bluetooth of je Personal Hotspot aan/uit kunt zetten is een functie waar velen op hopen. Android heeft dergelijke widgets en toggles al jaren.

Daarnaast kan het zijn dat Apple Google Maps vaarwel gaat zeggen in iOS 6. Dit is absoluut niet zeker, maar aangezien in iPhoto for iOS gebruik wordt gemaakt van het Open Street Map-project bestaat de kans dat Apple helemaal los wil komen van Google een andere kaartdienst aan de Maps-app te koppelen.

[Update] 9to5Mac meldt op basis van diverse bronnen dat Apple komt met een eigen kaarten-applicatie. Apple heeft de afgelopen tijd een aantal bedrijven opgekocht die gespecialiseerd zijn in het leveren van kaarten content, waardoor Apple nu zelf de inhoud van de app verzorgt. De nieuwe app zou onder andere een nieuwe 3D-weergave bevatten.

Kortom verwachtingen genoeg. Voorspel mee en vul de OMT iOS 6-enquete in!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen