iOS-speakers kunnen beter gaan klinken

Apple Noc 21 mei 2012
Leestijd: 1 minuut

Apple heeft een nieuwe manier gevonden om luidsprekers te ontwikkelen voor iOS-apparaten. Dit blijkt uit een patent dat het bedrijf aangevraagd heeft en in de afgelopen week naar buiten werd gebracht door het US Patent & Trademark Office.

In het patent wordt duidelijk dat de speaker volgens een nieuw ontwerp zal worden ontwikkeld. Daarnaast wordt de speaker gerepositioneerd, waardoor je iPhone gedocked nog steeds optimaal geluid zal leveren. Verder laat het patent vooral technische informatie los over het nieuwe speakersysteem. Over het belang voor de consument wordt nauwelijks gesproken, behalve dat dankzij de nieuwe techniek ‘betere prestaties’ zeer aannemelijk zijn.

Aan tekeningen die op Patently Apple te zien zijn, kun je zien dat de speaker aan de achterkant van de iPhone komt te zitten. “Dat zou hoogstwaarschijnlijk betekenen dat de achterkant van de iPhone niet meer uit glas zal kunnen bestaan”, aldus Patently Apple. Ook meldt Patently Apple dat Liquid Metal dan een zeer goede vervanger zou zijn voor het glas, waardoor eerdere geruchten over Liquid Metal in de nieuwe iPhone worden bijgestaan.

Opmerkelijk is dat het patent al op vijf januari van vorig jaar werd ingediend. Hoe ver Apple is met de productie is dan ook volstrekt onduidelijk. Zal de nieuwe iPhone al gebruik maken van deze verbeterde techniek? We zullen het snel genoeg weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen