Vacatures voorspellen 2e Nederlandse Apple Store

Apple Koen van Tongeren 5 jun 2012
Leestijd: 1 minuut

Het ligt voor de hand dat er na de opening van de eerste Nederlandse Apple Store, 3 maanden terug in Amsterdam, meer locaties zouden volgen. Concreet bewijs bleef tot nu toe uit, maar deze week verschenen twee vacatures op de Nederlandse vacaturepagina van Apple die als aanwijzing gezien kunnen worden dat hard gewerkt wordt aan een nieuwe locatie.

Zo is Apple per direct op zoek naar een Store Leader. Hij of zij krijgt als taak om een Apple Retail-winkel te leiden. Bronnen hebben OMT verteld dat het niet gaat om een positie voor de Apple Store in Amsterdam. Dit zou dus betekenen dat er een nieuwe locatie gepland is.

Naast een Store Leader is Apple ook op zoek naar een Market Leader. In de taakomschrijving van deze persoon staat duidelijk dat hij of zij een overkoepelende taak krijgt om meerdere retailwinkels aan te sturen. In het profiel bij deze vacature staat te lezen:

Je genereert groei door talent en resources in te zetten in een groep winkels binnen een markt.
[…]
Je weet dat meerdere winkels die als één winkel samenwerken veel sterker zijn dan afzonderlijke, zelfstandig functionerende winkels.

De twee vacatures doen samen sterk vermoeden dat er meer retaillocaties aankomen. Toch kan het nog maanden duren voordat er meer duidelijk wordt. Apple begon een half jaar voor de opening van de Amsterdamse Apple Store met het rekruteren van winkelpersoneel. Voor hogere posities (zoals die in de vacatures die deze week verschenen) werd nog eerder gezocht.

De vraag die rest is natuurlijk; waar komt die nieuwe Apple Store? Wordt het Rotterdam, Den Haag, Utrecht of juist een locatie buiten de randstad? Heb je in jouw stad al verdachte zwarte afschermingen rond een winkelpand gespot?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen