GoodNotes: geliefde iPhone-app vindt eindelijk zijn weg naar Android

Apps Dunke van Boekel 10 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

In 2020 bleek GoodNotes één van de meest gebruikte apps op de iPhone te zijn. Heerlijk natuurlijk, al je gedachtes, belangrijke informatie en verhalen op elk moment op kunnen schrijven. De app is daarin zeer geliefd, en nu kunnen ook Android-gebruikers ermee aan de slag.

De GoodNotes app voor Android is nu in bèta te vinden op de Google Play Store. Er is nog niks bekend over wanneer de volledige versie van de app uit zal komen.

Wat denkt men van GoodNotes op Android?

De bèta is op dit moment alleen beschikbaar op Android-tablets met een scherm van minimaal 8-inch en minimaal 3GB aan RAM-geheugen. Er zit dus wel degelijk een limiet op hoeveel mensen de app kunnen testen. Hoewel je op de iPhone-versie van GoodNotes voor bepaalde features moet betalen is dat (voor nu) in de Android-bèta nog niet het geval. Momenteel kunnen gebruikers in totaal 20 notitieboeken aanmaken om in te schrijven.

Gebruikers lijken wisselende reacties te hebben op deze Android-versie van de iPhone-app. GoodNotes op Android is namelijk geen directe port, maar een zogenaamde Progressive Web App (PWA). Nadelig, want dat betekent dat je internet nodig hebt om de app te kunnen gebruiken. Dat werkt niet zo lekker met het concept van overal je notities kunnen maken.

Daarbij zorgt dit ervoor dat de ervaring niet zo soepel aanvoelt als op de iPhone. We hebben de app eventjes geprobeerd en voelden ook al een lichte vertraging tijdens het schrijven, wat aansluit bij een aantal andere reacties.

Verder is er teleurstelling over het aantal functies ten opzichte van de versie op iPhone en gebrek aan ondersteuning voor de S pen. Dit kan natuurlijk nog opgelost worden, gezien de app op dit moment dus nog in bèta zit.

GoodNotes op Android, iPhone
De GoodNotes app, draaiende op een Android-device. (Afbeelding: GoodNotes)

Samenhang met iPhone?

Een tof aspect van GoodNotes op iPhone is dat je jouw notitieboeken kan laten synchroniseren met andere apparaten. Doordat de Android-app maar op één type apparaat beschikbaar is, kun je dit nog niet gebruiken, maar het is wel al aangekondigd dat je geen notitieboeken kunt delen tussen Android- en Apple-apparaten.

Er valt dus nog genoeg aan te merken op GoodNotes voor Android. Er is geen specifieke releasedatum aangekondigd voor de eerste ‘volledige’ versie van de app, alleen dat die ergens in 2023 uit moet komen.

Apple viert de lente met gloednieuwe iPhone 14 in het… geel?!!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen