Personeel gezocht voor Nederlandse Apple Store

Apple Koen van Tongeren 9 mei 2011
Leestijd: 2 minuten

Er zijn steeds meer tekenen dat de eerste Nederlandse Apple Store in aantocht is. Op de website van Apple zijn vacatures verschenen voor Apple retail-personeel. Er zijn vacatures te vinden voor functies als Creative, Specialist, Solution Engineer en (natuurlijk) Genius. Ook zijn er minder tot de verbeelding sprekende baantjes als bedrijfsleider, manager en voorraadbeheerder ter beschikking. In totaal zijn er vacatures voor 11 soorten functies. Een aantal van deze functies druppelen ook binnen op onze OMT vacature-pagina.

Bij de verschillende functies is een uitgebreid profiel te vinden van de persoon die Apple zoekt. Een genius ‘moet’ wel eens voor de lol zijn computerinstellingen veranderd hebben, een Specialist moet mensen kunnen inspireren om vooruit te kijken en te dromen. Voor elke functie geldt dat kennis van Apple hard- en software een pre maar geen must is. Er wordt in de vacatures benadrukt dat oog voor detail en goed in teamverband kunnen werken het allerbelangrijkste is.

De vacatures maken geen melding van een locatie of startdatum. OMT gaat er echter van uit dat de verse Apple Store-crew later dit jaar aan de slag gaan in het Hirschgebouw op het Amsterdamse Leidseplein. In augustus 2009 meldden we al dat het kantoor van Apple Benelux naar de derde verdieping van dit pand verhuisde. Er gingen tegelijkertijd geruchten dat op de begane grond een Store zou komen, al bleef dit lang onzeker. In september 2010 konden we uit diverse bronnen opmaken dat de plannen voor de Store in volle gang waren. Onlangs kregen we meer informatie over de verbouwing en herinrichting via de Amsterdamse welstandscommissie.

Heb jij er altijd van gedroomd om bij Apple te mogen werken? Dan is dit je kans. Heb je geen interesse in een baan bij Apple, dan zijn de profielen alsnog een aanrader om te lezen en zo een beeld te krijgen van de manieren waarop Apple zijn altijd hippe edoch strak gedrilde personeel selecteert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen