Philips Hue perfect voor je gameroom: zo koppel jij je pc of Mac

Smart Home Sabine Schults 13 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Een televisie waarbij de verlichting reageert op wat er op het scherm gebeurt, is natuurlijk al fantastisch. Het is al helemaal vet om met de Philips Hue-lampen in je gameroom hetzelfde voor elkaar te krijgen.

Je hebt geen dure Philips Ambilight-televisie nodig in je set-up, maar kunt aan de slag met je huidige pc en monitor, en zoveel lampen van Philips Hue als je wil. Wat heb je allemaal nodig?

Philips Hue synchroniseren met je pc

Je hebt natuurlijk Philips Hue-lampen nodig met het label White and Color Ambiance. Welke soort lamp maakt verder niet uit, al heeft Philips een nieuwe Play Gradient Lightstrip speciaal voor achter je monitor. Je kunt alle lampen toevoegen via de Hue-app aan de Entertainment-ruimte.

Om de ultieme gameroom met Ambilight-achtige verlichting op te zetten, heb je ook een Hue Bridge nodig. Daarnaast moet je het Hue Sync-programma downloaden op je pc of Mac, zodat je alles kunt instellen.

Philips Hue-lampen
(Afbeelding: Philips Hue)

Instellen maar

Ga in de Philips Hue-app naar de Instellingen en druk vervolgens op Entertainmentruimten. Via Ruimte aanmaken kun je de kamer selecteren waarin je de ruimte wil koppelen en welke lampen hierin moeten worden meegenomen.

Vervolgens moet je de lampen positioneren via de app en in het echt. Zet de Philips Hue-lampen neer op de gewenste plek en zorg dat dit overeenkomt in de app. Daarna kun je testen of de set-up zo in orde is of dat er nog wat veranderd moet worden.

Philips Hue-lampen
(Afbeelding: Philips Hue)

De puntjes op de i

Vervolgens kun je via de Hue Sync-app de helderheid en snelheid van de Philips Hue-lampen aanpassen. Zo heb je voor elke content een bijpassende lichtervaring. Daarnaast kun je een scène instellen zodat je ook wanneer je niet aan het gamen bent een aangename sfeer in je gameroom creëert.

Philips Hue werkt daarnaast samen met Razer en Corsair, waardoor je ook producten met RGB-verlichting van deze merken kunt gebruiken om scènes in te stellen in je gameroom. Je kunt daarnaast sneltoetsen instellen voor je toetsenbord, de scherminstellingen aanpassen en voor iedere game een specifieke instelling gebruiken.

Drama in de portemonnee: bespaar energie met deze 6 gadgets

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen