Bijtanken met Google Maps: een tankstation is heel makkelijk gevonden

Apps Sabine Schults 12 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Google Maps is niet alleen een handige navigatie-app die je makkelijker van A naar B brengt, maar de app heeft ook een hoop handige tools om je autorit nog aangenamer te maken. Zo kan de app je onder andere haarfijn laten zien waar het dichtstbijzijnde tankstation is.

Niets is er vervelender dan langs de weg staan met een lege tank. Naast de mogelijke schaamte zal je ook moeten zorgen dat er weer benzine in je tank terechtkomt. Je hoeft je echter niet meer in de penarie te werken als je voortaan de Google Maps-app erbij pakt en even kijkt waar je kunt tanken. Zo doe je dat.

Google Maps: tijd om te tanken?

Of je nu een pc, Android-toestel of een iPhone gebruikt, het vinden van een benzinepomp is een peulenschil met Google Maps. Als je de app opent zie je onder de zoekbalk een aantal knoppen staan, zoals Werk, Restaurants en Koffie. Veeg door deze lijst heen tot je bij Benzine bent. Als je hierop drukt worden de nabijgelegen tankstations aan je getoond.

In de browser kun je simpelweg zoeken op woorden als tankentankstationbenzinepomp om een weergave van tankstations in de buurt te vinden. Dat is handig als je voor je de weg op gaat al wil weten waar je eventueel kunt tanken als dat nodig is.  Zo kun je altijd zorgeloos op je bestemming komen.

Google Maps Tanken
(Afbeelding: Google Maps)

Kleine tussenstop om te tanken

Niet alleen vertelt Google Maps je waar je een tankstation kunt vinden, ook geeft de app meteen informatie weer over de afstand en of het tankstation geopend is of niet. Door een tankstation te selecteren kun je meer informatie lezen in de reviews, waaronder over de prijzen en de service.

Heb je een tankstation uitgekozen om te tanken, dan kun je direct een route aanmaken naar die locatie. Ook kun je het tankstation instellen als tussenstop, zodat je vervolgens je huidige route weer kunt hervatten. Superhandig dus!

Vergeten waar je auto staat? Google Maps helpt je uit de brand!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen