Internet nodig om Google Maps te gebruiken? We leven niet in 2015!

Tech Sabine Schults 2 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Heel handig, Google Maps, maar wat als de MB’s uit je mobiele bundel bijna op zijn? Gelukkig heeft Google daar ook over nagedacht, want de navigatie-app is ook gewoon offline te gebruiken. WANT-redacteur Sabine legt je uit wat je daarvoor moet doen.

In de Google Maps-app voor Android en iOS is het mogelijk om kaarten offline te downloaden. Door een bepaald gebied op te slaan op je telefoon, kan Google Maps je altijd de weg wijzen, zolang je maar binnen dat gebied navigeert. Zo kun je dus ook mooi zonder internet aan de slag met de nieuwe ecovriendelijke routes.

Google Maps zonder internet

Vul allereerst in de zoekbalk het adres in van de locatie waar je naartoe wil of plaats zelf een speld op de kaart. Sleep de weergave die vervolgens verschijnt omhoog zodat deze schermvullend is en druk op de drie horizontale puntjes. Selecteer nu Offline kaart downloaden.

Zoom uit zodat je zeker weet dat de route die je wil afleggen wordt meegenomen in de download. Je kunt het gebied verder zo groot of klein maken als je zelf wil, maar hoe groter de kaart die je downloadt, hoe meer ruimte het in beslag neemt op je telefoon. Onder in beeld zie je hoeveel MB’s de download in beslag neemt.

Maakt Google Maps Instagram overbodig met nieuwe functie?
Altijd op de juiste plaats. (Afbeelding: Google)

Gedownloade kaarten terugvinden

Als je de optie om de kaart offline te downloaden niet te zien krijgt, dan heb je waarschijnlijk ooit al eens een kaart van deze omgeving gedownload. Ik zou er echter niet op gokken dat je nu zonder problemen offline kunt navigeren naar je bestemming. Je kunt het beste de kaart even verwijderen en er snel opnieuw een toevoegen. Dat doe je zo.

Druk op je avatar en open Offline kaarten. Onderaan staan je gedownloade kaarten. Via de drie horizontale puntjes die ernaast staan kun je de kaart verwijderen. Op deze plek kun je de kaarten die je gedownload hebt vervolgens ook een naam geven en updaten indien er de laatste tijd wegen zijn veranderd. De kaart wordt dan opnieuw gedownload en voorzien van de nieuwste info.

Google Maps brengt je op deze manier veilig op je bestemming

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen