Nanoleaf zet de aanval op Philips Hue vol in met buitenverlichting en sync

Smart Home Jeroen Kraak 9 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Nanoleaf is de grote concurrent van Philips Hue. Toch was het merk vooral gericht op verlichting binnenshuis. In 2024 gaat het ook buiten de concurrentie aan met het Nederlandse bedrijf, want het komt met buitenverlichting.

Philips Hue heeft al jaren buitenverlichting in het assortiment. Bij Nanoleaf is dat nog niet het geval, maar dit jaar gaat dat veranderen. Tijdens CES 2024 presenteert het bedrijf zijn plannen.

In totaal zal de nieuwe buitenlijn uit twee modellen bestaan en behoren ze tot de Essential Matter-lijn. Nanoleaf kondigt ook een nieuw binnenproduct aan.

Nieuwe binnen- en buitenverlichting van Nanoleaf

Bij Philips Hue heb je flink veel keuze voor buitenverlichting. Nanoleaf begint in 2024 rustig. Als eerste zijn dat de Smart Multicolor Outdoor String Lights en Smart Multicolor Permanent Outdoor Lights.

De eerste is een lichtslinger die je in de achtertuin of op je balkon kan hangen. Dat is niet alleen leuk voor Kerstmis, maar ook op andere dagen geeft deze slinger van Nanoleaf sfeer.

de Smart Multicolor Outdoor String Lights
de Smart Multicolor Outdoor String Lights (Afbeelding: Nanoleaf)

Wil je liever de wat moeilijk bereikbare plaatsen verlichten, dan zijn de Permanent Outdoor Lights van Nanoleaf prima geschikt. Dit zijn individuele armaturen die je bijvoorbeeld onder de dakgoot of vlak boven een raam plaatst.

Het derde product van de Philips Hue-concurrent is de Smart Multicolor Lightstrip. In tegenstelling tot de eerste twee producten is deze alleen geschikt voor binnenshuis.

Verbinden met je iPhone of Google Home

Je bestuurt de verlichting simpel via de Nanoleaf-app. Daar heb je de keuze uit verschillende kleuren en duizenden scènes. Ook is het mogelijk om dit te doen via een hub die Matter ondersteunt. Je kunt ze dus ook net zoals Philips Hue besturen via de Apple Woning-app of Google Home. Natuurlijk is het via de hub ook mogelijk om schema’s in te stellen zodat je de verlichting automatiseert.

Nanoleaf brengt de producten in het voorjaar van 2024 op de markt. Een exacte datum geeft de Philips Hue-concurrent nog niet. Ook is de prijs nog onbekend.

Smart Multicolor Permanent Outdoor Lights (Afbeelding: Nanoleaf)

Een alternatief voor de Philips Hue Sync-box

Daarnaast heeft Nanoleaf ook de Orchestrator aangekondigd, wat een alternatief is voor Philips Hue Sync. Met deze software past de verlichting zich aan op de audio, zodat je een echte audiovisuele ervaring moet krijgen. Nanoleaf beweert zelfs dat het beter werkt dan dat van zijn rivalen.

Volgens Nanoleaf is het grote verschil met Philips Hue dat het apparaat rechtstreeks aan de bron is gekoppeld, terwijl de concurrentie geluiden juist van buitenaf opvangt. Ook de Orchestrator komt in het voorjaar van 2024 op de markt en werkt samen met de desktop-app en verschillende audiospelers en streamingdiensten.

Philips Hue komt met nieuwe producten voor je smart home

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen