Philips Hue toont nieuwe lamp en maakt je huis nog veiliger

Smart Home Jeroen Kraak 23 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Philips Hue ken je vooral van de lampen, maar het merk heeft sinds afgelopen jaar ook zijn eigen beveiligingssysteem. Het kondigt nu nieuwe lampen en extra functies aan.

Als je wilt beginnen om van je huis een echt Smart Home te maken, is de eerste stap vaak de aankoop van slimme lampen. Die van Philips Hue behoren tot de beste op de markt.

Philips Hue innoveert continu en dat levert ook de nodige nieuwe producten op. Zo kondigt het nu een aantal nieuwe aan en nemen wij ze met je door.

Nieuwe Philips Hue-lampen

Laten we beginnen met verlichting, want daar staat Philips Hue het meest om bekend. Als eerste is er de Dymera wandlamp. Deze is weerbestendig en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Het heeft een architecturale look, zoals het bedrijf het noemt, en richt LED-licht zowel omhoog als omlaag. Deze kunnen beide een afzonderlijke kleur weergeven. De Dymera is vanaf 27 februari beschikbaar en kost 219,99 euro.

Ook heeft het twee nieuwe accessoires voor lampen. Het bedrijf heeft een nieuw koord voor de Filamentlampen. Ze zijn verkrijgbaar in zwart of wit en in twee maten, zodat het in meerdere interieurs past. Voor 59,99 euro heb je een M en voor 69,99 euro heb je een L. Ze zijn verkrijgbaar vanaf medio februari.

Philips Hue bestuur je vanaf nu anders op je iPhone
Nieuwe snoeren. (Afbeelding: Philips Hue)

Ook komt Philips Hue met de Perifo T-connector. Hiermee kunnen rails in drie verschillende richtingen lopen, zodat je de hele kamer kunt verlichten met slimme railverlichting. Ook deze connectoren zijn verkrijgbaar in zwart en wit. Ergens in het eerste kwartaal moet de connector op de markt komen. Je betaalt er 34,99 euro voor.

Verbeteringen aan het veiligheidssysteem

Maar naast slimme lampen heeft Philips Hue nu ook zijn eigen beveiligingssysteem. Dit werkt overigens wel samen met de verlichting om dieven af te schrikken.

De Philips Hue Secure camera starterkit is nu beschikbaar. Hierbij hoort een witte bedrade camera, een voedingseenheid en een muurbevestiging. Daarnaast heb je ook de beschikking over twee contactsensoren, twee standaardlampen met wit en gekleurd licht en een Hue Bridge. Deze starterkit kost 399 euro.

Daarnaast brengt het nu ook een speciale verstraler op de markt. Deze combineert licht en beveiliging en is speciaal voor buiten. Wanneer je een lichtalarm activeert vanuit de app, verlicht een schijnwerper meteen een groot gebied in de kleur die je wil. In de set zit ook een beveiligingscamera. Deze heeft een prijskaartje van 349,99 euro.

Philips Hue laat nieuwe lamp en beveiligingsproducten zien
Ook veilig buitenshuis. (Afbeelding: Philips Hue)

Updates voor de Philips Hue-app

In de eerste helft van dit jaar kun je ook een aantal nieuwe functies verwachten in de Philips Hue-app. Zo zijn er verbeterde pushmeldingen. Ook moeten de automatische licht- en geluidsalarmen nog beter worden.

Daarnaast werkt Philips Hue ook aan ondersteuning voor Amazon Alexa en Google Home voor het Secure-systeem, zodat je ze ook daarvandaan kunt besturen. Het bedrijf zegt nog niet wanneer we dat kunnen verwachten.

Homey maakt simpel van je huis een smart home, op deze manier

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen