Philips Hue werkt nu nog beter met Samsung televisies, maar…

Televisies Jeroen Kraak 5 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Techbeurs CES is in volle gang en dat betekent dat er zeer veel nieuws is op het gebied van elektronica. Vaak is dit abstract nieuws door allerlei prototypes die gepresenteerd worden. Maar soms zijn er al dingen die we vrij snel kunnen zien, zoals een samenwerking tussen Philips Hue en Samsung.

Philips Hue is de manier om je huis om te toveren tot andere sferen. Door middel van de slimme lampen kun je jouw woonkamer veranderen in elke kleur die je maar wil. Dat is natuurlijk hartstikke handig, maar het kan nog veel beter. Daarom sluit moederbedrijf Signify een deal met Samsung.

Philips Hue en Samsung werken samen

Tijdens CES 2023 maken Philips Hue en Samsung bekend samen een app te ontwikkelen voor smart televisies. Deze kan vergeleken worden met de Philips Hue Sync TV-app, maar dan met wat meer uitgebreidere functies.

De nieuwe Philips Hue-app ondersteunt verschillende soorten en maten smart tv’s van Samsung. Hierin is het mogelijk om zaken als intensiteit en helderheid aan te passen en werkt het ook goed met streamingdiensten als Disney+ en Netflix. Het mooie aan deze app is dat je hiervoor geen speciale hardware nodig hebt.

Zo werkt Philips Hue optimaal samen met je Samsung smart-tv
Sfeertje hoor! (Afbeelding: Signify)

Prachtig, maar een heel grote maar

Aangezien deze app voor een deel door Philips Hue gemaakt is, werkt deze het beste met die producten. Zo kun je er makkelijk Play mee verbinden en de andere lampen. Zo past het licht in je kamer zich aan op de films en series die je kijkt. Ook voor games is dit het geval. Zo wordt het een nog intensere beleving.

Toch zit er wel een grote maar aan bij de service. Het gebruik van de app is zeker niet goedkoop. De Philips Hue Sync TV-app kost nu namelijk 129,99 euro en is beschikbaar op de QLED-televisies van Samsung uit 2022 en nieuwer.

Het idee is natuurlijk prachtig, maar zo’n fors bedrag vragen voor een app is natuurlijk niet ideaal. De vraag is dan ook of mensen echt bereid zijn om zoveel te betalen voor de ultieme tv/Philips Hue-ervaring.

Mocht je het te duur vinden, dan heeft Lidl een prima alternatief voor je.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen