Vrijwel onbekende functie laat je in Photoshop alles gemakkelijk uitlijnen

Daniel Koster 31 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Photoshop is zo chill, maar o zo lastig. Het programma kent een heleboel functionaliteiten. Zodoende wil je er nog wel eens eentje over het hoofd zien. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze nieuwe, onmisbare functie? Die gaat je leven een stuk gemakkelijker maken. Dat geldt ook voor de volgende functie. Die laat je binnen een handomdraai wat je maar wilt uitlijnen in Photoshop!

Dingen uitlijnen is nu een fluitje van een cent

Als je veel met Photoshop in de weer bent dan moet je vast vaak dingen op elkaar uitlijnen. Wanneer dit bijvoorbeeld twee afbeeldingen zijn die je samen wilt voegen tot één geheel dan is dit een vervelend karwei. Vooral omdat je denkt dat het je is gelukt, maar je dan toch uiteindelijk ziet dat het niet helemaal klopt. Kun je weer opnieuw beginnen. Echter kent Photoshop een speciale functie die je dit gemakkelijk laat doen. Je afbeeldingen worden zo altijd precies op elkaar uitgelijnd:

Wauw, deze functie gaat het uitlijnen van meerdere afbeeldingen op elkaar echt een stuk gemakkelijker maken. Waarschijnlijk vroeg jij je al af waar die functionaliteit überhaupt voor was. Nu weet je het. Wij hebben trouwens nog veel meer Photoshop-tips voor je in petto. Doe er je voordeel mee!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen