PlayStation 4: schijt in je broek met deze 5 geweldige horror games

Games Mark Hofman 5 sep 2020
Leestijd: 4 minuten

De PlayStation 4 biedt ontzettend veel goede games voor zijn gebruikers. Het maakt niet uit van wat voor genre je houdt, er is altijd wel iets tofs te vinden. Zo ook voor mensen die het fantastisch vinden om horror games te spelen.

Om je te helpen bij een flink potje in je broek schijten, heb ik 5 geweldige PlayStation 4 games voor je op een rijtje gezet.

PlayStation 4: 5 geweldige horror games

Deze lijst bestaat uit games waar wij van WANT flink wat kippenvel aan overgehouden hebben. Deze 5 games zijn wat ons betreft het spelen waard wanneer je op zoek bent naar een lekkere horror game voor op je PlayStation 4. We hebben niet te maken met een ranglijst, dus de boel staat niet op volgorde. Dit zijn gewoon vijf titels waar we enthousiast over zijn….of juist niet. Het is maar hoe je het bekijkt.

In dit artikel zitten affiliate linkjes verwerkt. Het betekent dat wanneer jij een van onderstaande games koopt via de link, dat wij er een klein percentage van krijgen. Voor jou verandert er helemaal niets, maar voor ons is het een fijne manier om brokjes voor de hond te kopen. Wil je het niet, even goede vrienden! 

#1 Resident Evil 2

Fans van Resident Evil hebben een aantal goede jaren achter de rug. Spelers konden in 2017 los met de Resident Evil 7, dat uiteindelijk een fantastische comeback leek te zijn voor de franchise. Maar de remake van Resident Evil 2 doet er toch nog een schepje bovenop. Mensen met een PlayStation 4 kunnen rillen van angst, want je beleeft het klassieke verhaal gewoon nog een keer. Maar dan wel met een aantal nieuwe elementen erin verwerkt. Wie gek is op aardig wat schrikmomenten en heerlijke gameplay, die kan genieten van de Resident Evil 2 remake!

De Resident Evil 2 remaster tik je voor €23,99 op de kop!

#2 Until Dawn

Is Until Dawn een perfecte game? Nee, dat zeker niet. Maar het wel een van de leukste horror games die ik gespeeld hebt. De sfeer in de game is angstaanjagend en de keuzes die je moet maken, zorgen voor een unieke spelbeleving. Zeker gezien het feit dat jouw keuzes impact hebben op hoe het spel zich verder ontwikkeld. Daarbij zorgt het ervoor dat je de PlayStation 4 game veel vaker kan spelen dan 1 keer. En dat het dan ook nog eens leuk blijft natuurlijk. Until Dawn is wat mij betreft een dikke aanrader.

Until Dawn is voor €16,99 te koop voor de PlayStation 4!

#3 The Evil Within 2

Mensen die opzoek zijn naar een steengoede survival horror game om te spelen op de PlayStation 4, die zitten goed met deze game. The Evil Within 2 is een angstaanjagende game waar jij, mits je er van houdt, echt heel veel plezier uit gaat halen. De game is je geld en tijd meer dan waard wat dat betreft. De eerste game was misschien niet zo’n gigantisch succes, maar het tweede deel is fantastisch voor de liefhebbers. Wie gek is op spanning, die zit goed. The Evil Within 2 weet niet alleen hoe het de spanning op moet bouwen, maar ook hoe het de boel kan breken.

The Evil Within 2 tik je voor €19,99 op de kop!

#4 Outlast Trinity

Wie echt zin heeft om zijn gehele onderbroekencollectie onder te jassen, die raadt ik persoonlijk de Outlast Trinity collectie aan. Het gaat om een bundel die huishoudt aan alle drie de volledige games. En geloof me als ik je vertel dat je dan wat in huis hebt hoor. OutLast behoort wat mij betreft tot een van de engste games om te spelen. Een resultaat van het first-person element dat ermee gepaard gaat. Ieder eng aspect in de game, lijkt hierdoor een stuk realistischer te zijn. En je schrikt je helemaal rot. De makers van de game geven praktisch gezien een 100% schrikgarantie en ik denk dat daar niets teveel over gezegd is.

De Outlast Trinity collectie kost je €38!

#5 Dead By Daylight

Wie een aantal vrienden heeft die horror games net zo leuk vinden als jij, moet zonder twijfel met Dead by Daylight aan de slag gaan. Deze PlayStation 4 titel biedt je heel veel plezier, samen met je vrienden. Het is natuurlijk al niet heel relaxed om achterna gezeten te worden door een moordenaar, maar al helemaal niet wanneer je vriend dat is. Het brengt een extra dimensie in het genre en ik denk persoonlijk dat het een bijzonder leuke is. Samenwerken was nog nooit zo belangrijk en bang zijn voor je vrienden was ook nog nooit zo terecht.

Dead By Daylight tik je voor €39,99 op de kop!

Meer PlayStation 4 op WANT

We hebben bij WANT natuurlijk in de afgelopen jaren heel veel te melden gehad over de PlayStation 4. We zijn inmiddels al een beetje met de opvolger bezig, maar we hebben een hele lading content over de huidige console. Wil je meer lezen, handige tips leren of simpelweg op de hoogte blijven van het meest recente nieuws? Check dan zeker even onze toegewijde pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen