Gast gaat los met Doom op zwangerschapstest (wat valt er nog te zeggen?)

Gadgets Mark Hofman 7 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Het internet is een prachtige plek. Niet alleen vanwege handige apps als WhatsApp of social media platformen als Twitter en Instagram. Het is ook een prachtige plek vanwege de extreem geweldige hypes die er te vinden zijn. Zoals het spelen van Doom op allerlei apparaten.

Er zijn heel veel mensen die inmiddels hebben geprobeerd om Doom op opvallende gadgets te spelen. Wie er naar zoekt, die verdwaalt. Maar we hebben zonder twijfel een van de meest geweldige variant gevonden.

Doom op een zwangerschapstest

De eer gaat naar een programmeur die werkt onder de naam Foone. De beste man vindt het fantastisch om bepaalde dingen volledig anders te programmeren. Normaal gesproken werkt hij met hele oude hardware en nieuwe software, om de meeste toffe dingen voor elkaar te krijgen. En een heel goed voorbeeld daarvan is zijn meest recente meestwerk: het spelen van de game Doom op een zwangerschapstest. Tja…wat moeten we nog meer zeggen?

Voor het weekend begon gaf Foone al een klein voorproefje op het hele gebeuren. Hij deelde beelden van de zwangerschapstest met Doom erop. Na het weekend zorgde hij voor nog meer plezier en krijgen we ook beelden van Foone die daadwerkelijk de game aan het spelen was.

We begrijpen dat Foone zich misschien niet in de meest comfortabele game-sessie bevindt. Hij speelt de game niet alleen op een kleine draadloze toetsenbord, maar doet het ook nog is op een scherm van 128×32 pixels. Maar goed: het werkt! En hoe!

 

Niet helemaal wat het is

Ondanks het feit dat het ontzettend genieten is wat hier gebeurt, is het niet helemaal wat het lijkt te zijn. Froone speelt inderdaad de game Doom op een zwangerschapstest. En het is bizar, fantastisch, grappig en verwarrend tegelijkertijd. Alleen heeft hij er wel wat werk voor moeten verrichten.

Zo is deze game bijvoorbeeld niet te spelen op een reguliere zwangerschapstest. Froone heeft, om dit voor elkaar te krijgen, de CPU en LCD van de test moeten vervangen. Hierdoor wordt het een veel krachtigere computer en is het dus mogelijk om de game te spelen. En met “krachtige computer” bedoelen we uiteraard krachtig genoeg om een game uit de jaren 80 te spelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen