Veelgeprezen PlayStation 4-exclusive komt eindelijk naar nieuw platform

Games Jelle van Es 27 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu de PlayStation 5 op de markt is, zie je dat Sony langzaam maar zeker afscheid neemt van de PlayStation 4. Sterker nog, er lijkt momenteel wat meer liefde te zijn voor de pc.

Vorig jaar bracht Sony de PlayStation 4-game Horizon Zero Dawn naar de pc, die goed werd ontvangen. En onlangs werd hetzelfde gedaan met Days Gone. En nu ziet het er naar uit dat een andere topper dezelfde weg gaat bewandelen.

PlayStation 4-game op weg naar de pc

Het zou gaan om Uncharted 4: A Thief’s End, wat toch wel één van de grootste succesverhalen op de PlayStation 4 is. Dit blijkt uit een verslag dat Sony heeft opgesteld voor zijn investeerders. Daarin is een slide te vinden die in gaat op successen die het bedrijf heeft buiten zijn eigen spelcomputers. Daaruit blijkt dus dat men tevreden is over hoe MLB The Show 21 nu voor meerdere platformen beschikbaar is en dat het bedrijf ook wat meer focus probeert te leggen op de gamers met een smartphone. Maar interessanter is dus het kopje van de pc. Daar staan de games Horizon Zero Dawn en Days Gone al in (waarbij die laatste als een toekomstige release wordt genoemd, terwijl hij al beschikbaar is). En dus ook Uncharted 4.

De slide waarin de nieuwe game wordt genoemd (Afbeelding: Sony)

En daarmee lijkt het dus op dat Uncharted 4: A Thief’s End de derde grote PlayStation 4-game wordt die de overstap gaat maken. Het zou op zich een slimme set zijn. De kans is groot dat de mensen met een PS4 de game al lang en breed hebben geprobeerd en echt niet per se voor die game een spelcomputer in huis halen. Door hem op de pc uit te brengen, geef je een nieuw publiek de mogelijkheid om de game te ontdekken. Daarnaast kan de pc-versie er voor zorgen dat je de game op een andere manier gaat beleven. De extra kracht kan er hier en daar voor zorgen dat de game er net iets mooier uit ziet.

Uncharted 4
Dit in wide-screen is yummie! (Afbeelding: Sony)

Wide-screen please

Zo zijn er diverse locaties in Uncharted 4: A Thief’s End die er op de PlayStation 4 al mooi uitzagen. Maar ik kan me voorstellen dat wanneer je een wide-screen setup hebt en de game dat ondersteunt op de pc, het geheel nog wat mooier wordt. Laat maar komen dus!

[REVIEW] Horizon Zero Dawn: Schittert ook op de pc

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen