Deze PlayStation 4-klassieker komt volgend jaar naar de pc

Games Jelle van Es 21 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

De PlayStation 4 krijgt nog altijd wat games en verschillende PlayStation 5-titels komen ook nog uit op het platform. Maar mocht je die beide spelcomputers niet hebben, dan is er goed nieuws. Want Sony brengt steeds vaker games uit op de pc.

Eerder zagen we al games als Horizon: Zero Dawn en Days Gone de overstap maken van de PlayStation 4 naar de pc. En nu komt één van de succesvolste games op de PS4 ook op het platform uit.

God of War van PlayStation 4 naar de pc

De nieuwste game die de overstap gaat maken van de PlayStation 4 naar de pc is God of War. De game kwam oorspronkelijk uit in 2018 en was zonder twijfel één van de games van dat jaar. En zelfs vandaag nog is de game dik de moeite waard. Daardoor is het dus straks mogelijk om de topgame op de pc te gaan beleven. De game staat gepland voor 14 januari 2022 en krijgt daarbij een adviesprijs van 49,99 euro.

God of War PlayStation 4
God of War (Afbeelding: PlayStation)

De pc-versie van God of War zal de volledige game zijn zoals je die ook op PlayStation 4 heb kunnen beleven. De game ondersteunt daarbij op de pc een 4K resolutie en een uncapped framerate. Daarnaast zou het kunnen dat de game ook een ultra-wide resolutie gaat ondersteunen. Dat was namelijk bij de andere games die de weg van de PS4 naar de pc vonden ook het geval. En daardoor was die pc-versie vaak echt de moeite waard om het te spelen.

Het blijft bij oude games

De kans is overigens groot dat we in de toekomst ook nog andere games die op de PlayStation 4 zijn verschenen op de pc gaan zien. Het werkt blijkbaar goed voor Sony. Maar wanneer je de nieuwste games wil hebben, dan moet je toch echt een PlayStation 5 in huis halen. Sony wil nog altijd dat je daar in eerste instantie de games op beleeft.

God of War Review: zo enorm goed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen