Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 29 okt 2021

Ondanks dat de PlayStation 5 niet te koop is, is het een groot succes

Het is nu bijna een jaar geleden dat de PlayStation 5 werd uitgebracht. En sinds die tijd is het nog altijd enorm moeilijk om er één te bemachtigen. Momenteel zijn webshops bezig om met lotingen te werken, ze uit te brengen in veel te dure bundels of ze gewoon binnen een paar minuten volledig uit te verkopen.

Kortom, het scoren van een PlayStation 5 is bizar moeilijk. Toch zijn er al heel wat op de markt gebracht. Sterker nog, de spelcomputer mag gezien worden als een groot succes voor Sony.

Het succes van de PlayStation 5

Want in de presentatie van de laatste kwartaalcijfers liet Sony weten dat er tussen juli en september van dit jaar 3,3 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 zijn verkocht. Dat zijn er een miljoen meer dan in het voorgaande kwartaal. En daarmee staat de teller inmiddels op 13,4 miljoen verkochte exemplaren sinds de lancering van de spelcomputer. Ter vergelijking: in het eerste jaar van de PlayStation 4 werden er 7,8 miljoen exemplaren verkocht. Door het tekort aan componenten en de hogere vraag is het dus eigenlijk wel te begrijpen waarom de nieuwe spelcomputer zo lastig te krijgen is.

PlayStation 5
PlayStation 5 (Afbeelding: Charles Sims / Unsplash)

Naast dat de PlayStation 5 het goed doet, wordt de PlayStation 4 ook nog verkocht. Niet heel erg veel overigens. Er werden 200.000 exemplaren van verkocht. Dat is flink wat minder dan de 1,5 miljoen exemplaren in hetzelfde kwartaal vorig jaar en de 500.000 exemplaren in het vorige kwartaal. Logisch op zich wel, want de oude spelcomputer is nog altijd niet echt goedkoop en dan kun je beter je geld bewaren voor de nieuwe spelcomputer. Qua omzet wist de gamedivisie van Sony 5.68 miljard dollar binnen te halen. Naast de spelcomputer werden ook games goed verkocht. In het kwartaal zagen we onder andere de releases van toffe games als Ratchet & Clank: Rift Apart en Ghost of Tsushima Director’s Cut.

Geen goed nieuws

Maar mocht het je nog altijd niet gelukt zijn om een PlayStation 5 te scoren, dan zal dat niet veel makkelijker worden. Intel heeft al laten weten dat er nog altijd flinke tekorten zijn voor componenten voor spelcomputers, waaronder dus de PS5. Tot die tijd kun je dus nog altijd woekerprijzen verwachten op Marktplaats.

Ghost of Tsushima Director’s Cut: nog beter op de PlayStation 5

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ondanks dat de PlayStation 5 niet te koop is, is het een groot succes
Sluiten