Met deze simpele PlayStation 5-tip gaat de batterij in je controller langer mee

Life Hacks Lucas van de Wetering 6 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Het is nooit fijn als je controller leeg gaat tijdens het gamen, gelukkig is er een PlayStation 5-tip waardoor je controller langer mee gaat.

Het is ondertussen al een tijdje geleden sinds we zijn overgestapt naar draadloze controllers voor het gamen. Deze draadloze controllers hebben veel voordelen, zoals extra ruimte om te bewegen en het gebrek aan knopen in je snoer. Maar niet alles is even positief.

Het grootste probleem aan draadloze controllers is dat ze leeglopen, ze zitten natuurlijk niet constant aan de stroom. Al is opladen of nieuwe batterijen halen niet zo’n groot probleem, kan het irritant zijn als het gebeurt midden in je gamesessie. Gelukkig is er een manier voor PlayStation 5-gamers om het batterijleven van hun controllers erg te verbeteren.

Lang leven (voor) de PlayStation controller

Er zijn redelijk wat mensen die aangeven dat hun PlayStation 5 DualSense controllers redelijk snel leeg gaan, dat is natuurlijk niet ideaal. Gelukkig heeft een Reddit-gebruiker genaamd ColdFireFusion001 de perfecte oplossing voor dit probleem, en het is super simpel.

Als je naar de instellingen van je PlayStation 5 gaat kan je de microfoon en speaker van je controller uitzetten. Hiermee gaat je controller zo’n 50% langer mee. Natuurlijk spreekt het voor zich dat je deze functies dan niet kan gebruiken. Je hebt dan nog wel geluid op je scherm, maar niet uit je controller. Wel zorgt het ervoor dat de microfoon van je headset ook niet werkt. Het is dus niet heel handig als je samen speelt met vrienden.

Met deze simpele PlayStation-tip gaat je controller-accu een stuk langer mee
PlayStation 5 controller (Afbeelding: Kamil S / Unsplash)

Ook kan je nog de helderheid van het licht in je controller omlaag gooien en de vibratie verlagen. Deze veranderingen hebben niet extreem veel impact op het batterijleven, maar het kan toch dat extra uurtje toevoegen. Je weet maar nooit wanneer het van pas komt.

Draadloze bedrading

Als je deze oplossing nou niks vindt, is er altijd nog een andere live hack voor je PlayStation 5-controller, maar niet iedereen zal deze tip even handig vinden. Al is je controller draadloos, je kan hem alsnog constant aan de lader houden met een snoer. Dit kan naar je PlayStation 5 toe, maar ook naar een powerbank.

Als je een kleine powerbank hebt kan je er altijd voor kiezen om je controller hieraan vast te maken. Dan zit je niet vast aan je PlayStation 5 die aan de andere kant van de kamer staat, maar gaat de controller toch wat langer mee. Maar zoals eerder gezegd is deze tip niet voor iedereen. Als je het draad niet uit kan staan, zou ik deze tip maar overslaan.

Elk voordeel heeft zo zijn nadeel, zo werkt het ook bij draadloze controllers en zelfs deze tip. Het is dan maar de keuze wat je liever hebt; een draadloze controller die leeg gaat of een controller die vastzit, maar niet leeg gaat. Als je nou veel alleen gamet kan je deze PlayStation 5-tip altijd even uitproberen.

Waarom je Xbox-instellingen wellicht compleet verkeerd staan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen