PlayStation Studios Mobile: speciaal smartphone-team maakt geen games

Games Dunke van Boekel 14 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Of je er nou van houdt of niet, de markt voor mobiele games op je iPhone of Android is gigantisch. Natuurlijk wil ook Sony daar een graantje van meepikken. Daarom heeft het bedrijf vorig jaar een divisie opgericht, genaamd PlayStation Studios Mobile.

Nu blijkt dat deze studio niet echt bepaald gaat over de daadwerkelijke productie van deze games. Het lijkt er eerder op dat de studio een focus legt op het coördineren van welke games er wanneer op jouw iPhone of Android te spelen zijn.

Waarschijnlijk geen klassieke PlayStation games op je iPhone of Android

Als je dus aan het wachten was op mobiele versies van jouw favoriete PlayStation-games op je iPhone of Android-telefoon, moeten we je teleurstellen. Deze studio richt zich namelijk op de licenties van de PlayStation-franchises, strategieën en het ondersteunen van ontwikkelaars. Daarentegen zou er binnen Sony zelf ook nog gewerkt worden aan een aantal mobile games.

Deze informatie is te achterhalen door een aantal baanbeschrijvingen voor posities bij PlayStation Studios Mobile te bekijken. Daarin kunnen we onder andere zien dat het doel van dit team dus is om erachter te komen welke PlayStation-franchise het beste zou passen op een iPhone of Android. En natuurlijk om vervolgens daar de beste ontwikkelaars voor te vinden, zowel binnen als buiten Sony.

Er lijkt ook vooral interesse te zijn in mobiele games van de free-to-playsoort. Eind augustus van vorig jaar werd al bekend dat PlayStation de studio Savage Game Studios had gekocht. Deze zou al bezig zijn met het maken van een mobiele game, maar of dit voor iPhone, Android of allebei is, is nog niet bekend.

Wat kunnen we zoal verwachten?

Hoewel er dus nog niets bekend is over welke projecten er nu in de pijplijn zitten bij PlayStation Studios Mobile, weten we wel dat Sony in ieder geval flink wil inzetten op de mobiele markt. Tegen 2025 wil het bedrijf dat de helft van hun games ook op iPhone- en Android-apparaten te vinden zijn.

PlayStation, Android, iPhone
Personages zien er top uit (Afbeelding: PlayStation)

Een mobiele versie van bijvoorbeeld The Last of Us zou in ieder geval perfect uitkomen als de (voormalig HBO) Max adaptatie van de tweede game over een tijdje begint. Sony kan op die manier veel spelers binnenharken. Iedereen heeft tegenwoordig dan ook wel een iPhone of Android-telefoon.

Sony stunt met gratis PlayStation 5 en PS4-games voor april 2023

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen