Sony stunt met gratis PlayStation 5 en PS4-games voor april 2023

Games Mark Hofman 5 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Sony stunt met zijn gratis games voor de maand april. Gamers met een PlayStation 5 of PlayStation 4 in huis, en een actief Plus-abonnement, kunnen weer drie nieuwe titels claimen. En een van die titels is toch wel erg uniek.

Hoewel het Extra- en Premium-abonnement je meer voordelen geeft, is het standaard PlayStation Plus Essential-abonnement maandelijks goed voor drie gratis games. Deze kun je standaard toevoegen aan je collectie die, mits je een actief abonnement hebt, voor altijd kunt gebruiken.

Gratis PlayStation 5 en PS4-games voor april 2023

Deze maand zijn er weer drie gratis games die je voor je PlayStation 5 of PS4 binnen kunt hengelen. Het gaat om de games Meet Your Maker, Sackboy: A Big Adventure en Tail of Iron.

Van de drie games is Meet Your Maker degene die, op z’n zachtst gezegd, de show weet te stelen. Niet vanwege het feit dat het een magistrale game is (we hebben namelijk geen idee), maar juist vanwege de unieke behandeling die hij van Sony krijgt.

Waar Xbox-gamers met een actief Game Pass-abonnement het gewend zijn, maken PlayStation Plus-abonnees het niet vaak mee dat er een Day One-game naar ze toe komt. Meet Your Maker is dus een uitzondering op die regel en is dus ook voor de Essential-abonnee gratis binnen te halen.

Hoe zit het Plus-abonnement in elkaar?

Om de gratis PlayStation 5-games te kunnen claimen, heb je dus een actief abonnement op PlayStation Plus nodig. Waar je vroeger de keuze had uit slechts één abonnement, kun je als gamer tegenwoordig kiezen uit drie verschillende versies.

Binnen het Plus-abonnement zijn dit je mogelijkheden:

  • Essential | Online / maandelijkse games / Exclusieve kortingen en content / PlayStation Plus-verzameling | 8,99 euro per maand / 59,99 euro per jaar
  • Extra | Hetzelfde als Essential + Gamecatalogus en Ubisoft+ Games | 13,99 euro per maand / 99,99 euro per jaar
  • Premium | Hetzelfde als Extra + Catalogus met klassiekers, Proefversies van games + cloudstreaming | 16,99 euro per maand / 119,99 euro per jaar
Sony werkt aan nieuwe hardware PlayStation 5: is het de Pro?
🎮 (Afbeelding: Tigran Hambardzumyan)

Waarom je die gratis PlayStation 5-titels altijd wil binnenhalen

Het kan natuurlijk altijd zijn dat de drie gratis games, of een van de drie, voor je PlayStation 5 of PS4 niet bevallen. Maar het is wel slim om ze alsnog iedere maand toe te voegen aan je bibliotheek.

In tegenstelling tot de Games with Gold-constructie van Xbox blijven de games altijd in je collectie staan. Zelfs als je ze nog niet gedownload hebt. Het toevoegen van een game aan je bibliotheek is dus wel echt een aanrader, omdat het altijd kan zijn dat je naar verloop van tijd alsnog zin hebt om een bepaalde titel te spelen.

Enige voorwaarde die Sony heeft is dat je als PlayStation 5- of PS4-bezitter wel een actief Plus-abonnement hebt. Is dat niet het geval, dan heb je ook geen toegang meer tot je bewaarde games.

Zodra je het abonnement weer afsluit krijg jij je oude collectie echter wel weer terug.

Sony werkt aan nieuwe hardware PlayStation 5, maar de Pro is het niet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen