Mark Hofman
Mark Hofman Games 4 sep 2021
Leestijd: 4 minuten

Nintendo Switch: 5 gratis games die je een keer gespeeld moet hebben

De Nintendo Switch is een fantastisch apparaat, maar het mag duidelijk zijn dat de games die erbij horen niet voor niets te halen zijn. Sterker nog: Nintendo is niet heel erg dol op korting, waardoor je bijna het hele jaar door de hoofdprijs betaalt voor je games.

Gelukkig stunten andere ontwikkelaars wel met korting en zijn er in de Nintendo e-Shop voldoende games te vinden die je gratis binnen kunt halen. Maar welke games zijn nu echt de moeite waard? Mark geeft je het antwoord in dit artikel.

Nintendo Switch: 5 gratis games

Weet een gratis spel je net zoveel plezier te geven als een volledige game? Wat mij betreft niet, maar de onderstaande titels zorgen toch voor een hoop plezier. Zo hebben deze games allemaal op mijn Nintendo Switch gestaan en kan ik van sommige games nog steeds iedere week genieten.

De volgende Nintendo Switch games staan niet op volgorde en zijn het, wat mij betreft, allemaal evenveel waard.

#1 Dauntless

Dauntless is wat mij betreft een van de lekkerste gratis titels voor de Nintendo Switch. De game wordt ook wel de gratis Monster Hunter genoemd en voelt wat dat betreft ook echt aan als een volwaardige game. Al is het wel echt meer dan alleen een gratis versie dat meelift op het succes van een populaire franchise.

Ontwikkelaars van Riot Games, Blizzard, Capcom en BioWare hebben in de game de zogeheten Bohemoths op aarde losgelaten. Het is aan de Slayer, onderdeel van een groep overlevenden, om de aarde er tegen te beschermen. Dat kan je volledig alleen doen of samen met andere spelers via de online modus. Je verzamelt onderdelen en ontdekt nieuwe plekken om op die manier je arsenaal aan wapens en armor te verbreden.

Nintendo Switch gratis games
De heerlijke game (Afbeelding: Epic Games)

#2 Rocket League op de Nintendo Switch

Tja, Rocket League voor de Nintendo Switch: wat moet ik er eigenlijk nog over zeggen buiten het feit dat ik het veel te weinig speel? Dat de game goed in elkaar zit werd jaren geleden al bekend en inmiddels is het mogelijk om de titel altijd en overal met je mee te nemen. De Switch versie van deze game is tip top in orde en dankzij het free-to-play concept voor iedereen toegankelijk.

Tijdens het spelen van de game ben je druk bezig met het ontwikkelen van je eigen personage (in dit geval een auto) en zorg je ervoor dat je steeds moeilijker te verslaan bent. Dat mag overigens ook wel, want je zult al snel genoeg merken dat je tegenstanders net zo fanatiek kunnen zijn als jij.

Rocket League Season 3
Rocket League Season 3 (Afbeelding: Psyonix)

#3 Super Kirby Clash

Super Kirby Clash laat zien dat het iconische roze personage meer kan dan lucht happen. In deze game, die overigens een HD-versie is de 3DS game Team Kirby Clash Deluxe, is het je taak om de verschillende eindbazen te grazen te nemen. Je speelt met classes als Sword hero, Hammer Lord, Doctor Healmore en Beam Mage.

De game leunt pittig op het gebruik van Gem Apple, maar weet jou als games toch veel plezier te bezorgen. Al helemaal wanneer je het spel online met een paar vrienden speelt.

Nintendo Switch gratis games
Vechten met Kirby (Afbeelding: Nintendo)

#4 Pokemon: Unite

Pokémon Unite is de ultieme game voor liefhebbers van MOBA’s en Pokémon. Het spel is onlangs verschenen op de Nintendo Switch en heeft sindsdien best wel wat commentaar gekregen. Zo zou de titel niet heel lekker spelen als je besluit er geen euro aan te besteden. Maar de persoonlijke ervaring is toch dat Pokémon Unite voor heel wat uren plezier kan zorgen.

Voor je echt tegen de problemen aanloopt heb je al een paar goede uren in de game zitten. Je hebt dan dus al meerdere potjes gespeeld met je favoriete Pokémon als held en de strijd met de meedogenloze tegenstanders gewonnen (of verloren, natuurlijk). Hoe lekker is dat?

Pokémon Unite
Tijd voor wat punten (Afbeelding: The Pokémon Company)

#5 Tetris 99

Tetris 99 is een gratis game voor de Nintendo Switch, maar vereist wel een Switch Online abonnement. Waarom? Simpelweg, omdat je met 98 andere mensen een potje Tetris speelt. Wat moeten we je nog meer vertellen?

De game is geheel gratis te spelen, ontzettend chaotisch, maar desondanks een feestje!

Tetris 99
Tetris 99 (Afbeelding: Nintendo)

Meer Nintendo Switch

Ben je nou enthousiast geworden van dit artikel en heb je direct zin om je Nintendo Switch erbij te pakken? Dan is het misschien ook wel een idee om onze andere content omtrent de console te bekijken.

De ultieme puzzelgame komt naar de Nintendo Switch

Meer weten? Lees dan het bovenstaande artikel of check deze pagina even!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!