Sony werkt aan nieuwe hardware PlayStation 5, maar de Pro is het niet

Tech Mark Hofman 5 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Sony is achter de schermen druk bezig met gloednieuwe hardware. Het is geen opvolger voor de PlayStation 5 en het verhaal verwijst ook niet naar het veelbesproken Pro-model. Een cryptisch bericht om deze woensdagochtend mee te starten, dus.

Het is niet de minste bron die het nieuws over de PlayStation-hardware naar buiten brengt. Tom Henderson, journalist en bekende insider, meldde het nieuws al in een stream op 1 april.

Sony werkt aan hardware voor PlayStation 5

Om je eerste vraag direct te beantwoorden: nee, het lijkt niet om een 1 april-grap te gaan. Buiten het feit dat Henderson een betrouwbare reputatie heeft, lijkt het nieuws ook wel heel erg ver gezocht voor een dergelijke stunt.

Het nieuws is namelijk dat Sony aan nieuwe hardware werkt die zeer binnenkort op de markt verschijnt. De nieuwe PlayStation 5 Pro is het niet, want volgens Henderson komt dit specifieke product eerder op de markt dan de verbeterde console.

Cryptisch is het gerucht overigens wel, want tijdens de stream werd er totaal niet ingegaan over wat we precies kunnen verwachten. Zeker, omdat een onaangekondigd product niet echt in het straatje van Sony past.

“Wanneer de nieuwe hardware aangekondigd wordt is het overigens wel erg interessant om te zien hoe de concurrentie daarop reageert”, laat hij in de stream weten.

Niet de Pro, maar wat dan wel?

Henderson maakte afgelopen zaterdag direct duidelijk dat het niet om de PlayStation 5 Pro gaat, maar dat het eerder een product is die men niet verwacht. Geruchten over een PlayStation Vita 2 gaan al langer rond, dus zal dat het dan zijn?

Hoewel het een heerlijk vooruitzicht is acht ik die kans persoonlijk klein. De komst van een succesvolle handheld is qua timing helemaal niet zo gek, maar fietst Sony waarschijnlijk echt niet ongemerkt in het aanbod.

Fans spreken online over een PlayStation 5 Slim, maar ook deze kans lijkt ons klein. Volgens Henderson hebben we te maken met een nieuw product dat men echt niet aan ziet komen. Ik kan niet anders dan denken dat het accessoire is voor de PlayStation 5, maar er zijn ook zeker mogelijkheden dat het om een heel nieuwe product gaat.

De tijd zal het ons leren, maar dat Sony achter de schermen iets lekkers aan het koken is lijkt vast te staan.

Eén van de beste Pokémon-games ooit gemaakt komt naar de Nintendo Switch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen