PlayStation Plus-abonnees krijgen nieuwe gratis streamingdienst van Sony

Games Jeroen Kraak 6 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarschijnlijk zie je door de bomen het bos niet meer qua streamingdiensten. Nu komt er een nieuwe bij van Sony voor PlayStation 4 en 5 bezitters. Tenminste, als ze een lidmaatschap hebben op PlayStation Plus Premium.

In Nederland hebben we toegang tot enorm veel streamingdiensten, als je er maar voor betaalt. Netflix, HBO Max en Videoland zijn maar enkele voorbeelden hiervan. Nu komt er een nieuwe bij. En die is helemaal gratis, al heb je er wel een PlayStation Plus Premium abonnement voor nodig, die wel weer geld kost (helaas).

Dit is PlayStation Plus Premium

PlayStation Plus Premium is ongeveer hetzelfde wat Game Pass voor Xbox is. Voor een vast bedrag per maand krijg je toegang tot een grote catalogus vol met games. Zo hoef je geen dure spellen meer te komen. Ook lijk je dus nu geen abonnement meer nodig te hebben op een streamingdienst.

PlayStation 4 en 5-bezitters die Premium hebben krijgen toegang tot meer dan honderd films van Sony. Her bedrijf wil regelmatig nieuwe films toevoegen. Daarnaast wil het ook titels gaan tonen van anime-platform Crunchyroll.

Films die je nu al kunt bekijken als je abonnee bent zijn bijvoorbeeld Looper, maar ook verschillende Spider-Man-films. Helaas niet de nieuwste, maar die kun je wel tegen een extra bedrag huren of kopen.

Nog meer films via Sony Pictures Core

Wie van ongeveer 2000 Sony-films wil genieten zal een abonnement moeten nemen op Sony Pictures Core. Dit is een speciale app op de PlayStation 4 en 5. Deze dienst is nog niet stand-alone. In deze dienst zitten een aantal grote titels als Bullet Train, Gran Turismo en Jumanji.

PlayStation Plus
De nieuwe films zijn een fijne toevoeging aan PlayStation Plus en dan vooral omdat Sony de prijzen heeft verhoogd. Voor een maandabonnement op Premium betaal je nu 16,99 euro en 12 maanden heb je voor 151,99 euro. Hier vertellen we je alles over die prijsverhoging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen