Spotify gaat flink duurder ‘Supremium’-abonnement introduceren

Apps Jeroen Kraak 6 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Is Spotify je streamingdienst? Dan kun je binnenkort genieten van nog meer mogelijkheden. Dat heeft echter wel een flink prijskaartje.

Spotify probeert al jaren een hogere muziekkwaliteit in de app te bouwen en nu lijkt het er dan eindelijk van te komen. Toch moet je daar waarschijnlijk wel flink meer voor betalen. Dat terwijl Apple Music ongeveer even duur is als het premium-abonnement van de streamingdienst, maar wel al hogere kwaliteit levert.

De plannen van Spotify

Zowel Apple Music als Spotify hebben beiden plus- en minpunten. Terwijl Apple Music de beste muziekkwaliteit levert, is het algoritme en de overzichtelijkheid juist weer beter bij Spotify. Aan de muziekkwaliteit wil Spotify nu iets doen en dus komt er ‘Supremium’ en dus geen Spotify HiFi (die naam ging eerder rond).

Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde Chris Messina op Threads. Met het nieuwe abonnement krijg je nog meer mogelijkheden. Hij somt ze op:

  • Jouw eigen Sound Capsule
  • Geavanceerde mogelijkheden om je playlist samen te stellen (BPM, vibe, gevoel, activiteit en genres)
  • AI een playlist laten maken
  • Luisterstatistieken over jezelf
  • 20 tot 30 uur per maand toegang tot luisterboeken
  • 24-bit lossless audio

Zoals je ziet krijg je behalve een betere muziekkwaliteit ook nog een aantal andere functies in Spotify erbij. Hiermee krijg je dus een nog meer gepersonaliseerde ervaring.

 

Bericht van @chris
Bekijken op Threads

 

Flink duurder

Toch is er zoals gezegd een groot nadeel aan de nieuwe dienst en dat is de prijs. Op dit moment kost een Spotify Premium-abonnement 10,99 euro per maand. In de Verenigde Staten is dat 10,99 dollar. Volgens Messina gaat Spotify Supremium 19,99 dollar kosten, wat het dus waarschijnlijk maakt dat het in Nederland een prijskaartje heeft van 19,99 euro per maand. Een flink bedrag voor deze extra functies.

Wanneer de lancering van dit abonnement plaatsvindt, is nog onbekend. Verwacht wordt dat het in ieder geval voor het einde van het jaar is.

Eerder deze week kwam Spotify met goed nieuws voor Premium-gebruikers. Het bedrijf liet weten dat zij 15 uur per maand naar luisterboeken mogen luisteren. Helaas zit er wel een ‘maar’ aan, want deze functie is alleen nog beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk en Australië. Later dit jaar komt dit ook naar de Verenigde Staten. Wanneer wij deze feature in Nederland krijgen is niet bekend.

Zo spoor je mensen op die stiekem je Netflix en Spotify gebruiken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen