Game of Thrones-fans zijn nog altijd woedend over deze plot holes

Films & Series Rik Claessen 2 jun 2024
Leestijd: 4 minuten

De laatste twee seizoenen van Game of Thrones zijn niet super goed. Dat is grotendeels te wijten aan deze plot holes.

Game of Thrones is een van de meest populaire shows ooit gemaakt. Zelfs met de vele kritiek die het laatste seizoen kreeg, zijn nog veel kijkers trouw fan van de show. En hoewel de eerdere seizoenen fantastisch lijken vergeleken met seizoen acht, zijn er een aantal foutjes waar fans nog steeds boos over zijn.

In het begin van Game of Thrones was de show nog aardig hetzelfde als de boeken van George R.R. Martin. Maar op een gegeven moment week de HBO serie af van het originele materiaal. Hierdoor ontstonden een aantal plot holes waar fans van Game of Thrones nog altijd mee in hun maag zitten.

Deze plot holes maken fans nog altijd boos over Game of Thrones

Het verhaal in de eerste seizoenen was ontzettend gedetailleerd en goed geschreven. Toen de makers van de serie besloten om van het originele materiaal af te wijken, ontstonden er een aantal gaten in het verhaal.

De ketting van Melisandre

Seizoen zes van Game of Thrones zat vol met interessante plot twists. Een daarvan ging over de leeftijd van Melisandre, de rode heks. Tot nu toe kenden we haar alleen als aantrekkelijke jonge vrouw (dankjewel Carice van Houten!), desondanks er een aantal keer gezinspeeld werd op haar échte leeftijd.

Toen ze in een scene haar iconische rode ketting afdeed, veranderde ze opeens in een oude vrouw. De ketting moet dus wel magisch zijn! Of niet: want in seizoen vier zien we Melisandre een bad nemen, poedeltje naakt en dus ook zonder ketting. Alleen ziet ze er daar nog steeds hartstikke jong uit.

Fans van Game of Thrones zijn nog altijd woedend over deze plot holes
(afbeelding: HBO)

Het opblazen van de Great Sept of Bailor

Weer een plot hole uit seizoen zes. Aan het einde van het seizoen blaast Cersei de Great Sept of Bailor en een gedeelte van de stad op uit wraak voor wat de High Sparrow haar heeft aangedaan. Een gigantische ontploffing met gigantisch veel doden. Ook belangrijke personages zoals Margaery komen om.

Kort daarna grijpt Cersei de macht. Over deze mega-explosie blijft het alleen stil. Niemand spreekt er een woord over en soms wordt er net gedaan alsof er niks is gebeurd. Ook over de gesneuvelde personages en de religieuze orde die door de explosie omkwamen wordt niks meer gezegd. Is dat door Cerseis strenge beleid of zijn de schrijvers het vergeten?

Cersei is zwanger

Hoe meer we richting het einde van Game of Thrones gaan, hoe slechter de plot holes worden. In seizoen zeven komen Jaime en Tyrion erachter dat Cersei opnieuw zwanger is. Ze kregen het door omdat Cersei opeens alleen maar water dronk en de wijn links liet liggen. Een dramatische opbouw en een belangrijk aspect voor het verhaal.

En toen was daar seizoen acht. Er werd niks meer gezegd over een zwangerschap, Cersei dronk weer liters wijn en ook de andere personages leken te ze zijn vergeten dat ze zwanger was. Wat was er dan met de baby gebeurd? We zullen het nooit te weten komen.

Fans van Game of Thrones zijn nog altijd woedend over deze plot holes
(afbeelding: HBO)

De vloot van Euron Greyjoy

Er zijn heel wat figuren in Game of Thrones waar je mogelijk een hekel aan hebt. Zelden werden personages geïntroduceerd en zó snel gehaat als Euron Greyjoy. In seizoen zes speelt hij een grote rol in het verhaal. Zeker aangezien hij behoorlijk machtig wordt nu hij de Iron Fleet bij elkaar aan het sprokkelen is.

Er is alleen iets geks met die vloot. Van het ene op het andere moment zegt Euron tegen Cersei dat het bijna duizend schepen heeft, terwijl hij kort daarvoor slechts een paar bootjes had. Dat is niet eens het vreemdste aan zijn vloot. Zo lijken de schepen meermaals te teleporteren, want de afstand die ze afleggen in zo’n korte tijd lijkt onmogelijk.

Het motief van The Night King

Wat Game of Thrones zo fantastisch goed maakte, was laten zien dat gevaar van alle kanten kan komen. Terwijl de koninkrijken ruzie maakten, naderde een onheilspellende vijand: The Night King. Het leek erop dat deze ijszombie dé grote schurk van de serie zou zijn. Dankzij Bran krijgen we te weten dat deze zombie ooit een mens was.

Daar houdt het alleen op qua achtergrond informatie. Er wordt niks uitgelegd over het nut van The Long Night, er wordt niet verder uitgelegd waarom The Night King wraak wil nemen en er wordt ook niet meer gesproken over de vreemde symbolen die deze ijskoning achterliet. The Night King bestaat ook niet in de boeken van George R.R. Martin dus het lijkt erop dat de schrijvers van de show zichzelf klem hebben geschreven.

Fans van Game of Thrones zijn nog altijd woedend over deze plot holes
(afbeelding: HBO)

Enorme Game of Thrones-game op komst en dit willen we zien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen