Game of Thrones-ster vertelt waarom fans einde slecht vinden

Films & Series Jeroen Kraak 28 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Veel mensen zijn nog steeds boos op het einde van Game of Thrones. Peter Dinklage, oftewel Tyrion Lannister vertelt erover.

Game of Thrones is natuurlijk al een tijdje afgelopen, maar fans zijn nog steeds boos over het einde van de serie. Nog steeds zijn er grote vragen over hoe het zover heeft kunnen komen en zijn er zelfs fans die een nieuw einde willen. Peter Dinklage gaat er nu op in.

Peter Dinklage vertelt over Game of Thrones

Dinklage kennen we natuurlijk beter als Tyrion Lannister, een van de populairste personages uit de serie. The New York Times interviewde hem over zijn nieuw film Cyrano, maar de krant kon het niet laten om het toch even over Game of Thrones te hebben. Natuurlijk ging het daarbij over het einde.

Dinklage grapt tegen de krant over het einde van Game of Thrones: “Ze wilden dat de knappe witte mensen samen wegreden aan de horizon. Trouwens, het is fictie. Er zitten draken in de serie. Ga verder met leven.” Hij denkt vooral dat mensen boos zijn omdat de serie echt is gestopt.

Zelf was de acteur niet zo ontevreden over het einde van Game of Thrones. “We stopten en mensen wisten niet mee wat ze met hun zondagavond moesten. We hebben vooroordelen doorbroken: schurken werden helden en omgekeerd. Als je de geschiedenis volgt zie je dat tirannen nooit beginnen als tirannen,” waarbij hij doelt op het einde. Hij vond het geweldig om te zien hoe geleidelijk het ging en dat macht mensen corrupt maakt. “Wat gebeurt er met je morele kompas als je een voorproefje krijgt van macht. Mensen zijn ingewikkelde karakters.”

House of the Dragon: HBO Max toont spectaculaire eerste beelden

Het mooiste moment

In het interview komt Dinkerlage ook terug op zijn mooiste moment in Game of Thrones. Dat was het moment toen een draak de toon verbrandde wat ook meteen het hele gesprek doodde. “Iedereen had zij neigen verhalen tijdens het kijken naar die show, maar niemand was zo goed als wat de show opleverde denk ik.”

Voor fans van Game of Thrones is er gelukkig goed nieuws, want aankomend jaar komt de prequel House of the Dragon uit. Deze serie speelt zich eeuwen voor de gebeurtenissen uit de serie af. De serie komt naar HBO Max, dat op dit moment nog niet beschikbaar is in Nederland. Ook daar komt in de loop van aankomend jaar verandering in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen