Pokémon Brilliant Diamond krijgt speciale Nintendo Switch Lite

Games Jelle van Es 19 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit najaar valt er heel wat te beleven op de spelcomputer van Nintendo. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag met de games Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl, die bovendien een speciale eigen Nintendo Switch Lite krijgt.

Dat liet Nintendo weten tijdens een speciale Pokémon-presentatie, waar veel nieuws uit kwam. Zo weten we onder andere dat er voor de games Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl een speciale Nintendo Switch Lite komt.

Speciale Nintendo Switch Lite voor Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl

De speciale Nintendo Switch Lite verschijnt overigens voordat Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl daadwerkelijk beschikbaar zijn. Die games komen op 19 november uit, terwijl deze nieuwe spelcomputer op 5 november wordt uitgebracht. Op die manier kun je dus alvast lekker in de stemming komen voor de game die daarna komt. Overigens zit er geen game bij de spelcomputer. Die moet je twee weken later alsnog aanschaffen.

De achterkant van de nieuwe Switch Lite (Afbeelding: Nintendo)

In Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl op de Nintendo Switch, en dus ook naar de Lite, reis je af naar de Sinnoh-regio. Omdat het remakes zijn van de games die in 2007 op de Nintendo DS zijn verschenen, zul je het één en ander gaan herkennen. De onderstaande video geeft je wat dat betreft een goed overzicht.

Minigames en meer

Zo kun je straks in Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl een mooi avontuur beleven op je gloednieuwe Nintendo Switch Lite, maar het is ook mogelijk om je lekker te storten op de vele beschikbare minigames die in de game te vinden zijn. Zo kun je meedoen aan de Super Contests of bouw je je eigen basis in de Underground op. Op die manier kun je dus genoeg beleven in het nieuwe avontuur. En daarnaast blijft het nog altijd mogelijk om flink wat Pokémon te vangen en daarmee te vechten tegen andere trainers. Op 19 november verschijnen de titels. En niet lang daarna kun je aan de slag met de nieuwe Pokémon-game, waarover hier meer.

Pokémon Legends: Arceus ziet er een stuk beter uit dan verwacht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen