Pokémon Go krijgt uitbreiding door nieuwe generatie Pokémon

Games Jelle van Es 17 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Pokémon Go is een game die na alle jaren nog altijd zeer populair is. De game wordt nog veel gespeeld en er zijn regelmatig interessante evenementen om mee los te gaan. Zo hadden we het afgelopen weekend een community day en de mogelijkheid om een sterke baas in Raids te verslaan. In Tokio heb ik dat gedaan met zo’n 150 man op een plein, wat maar weer eens aangeeft hoe groot de game is. En na het drukke weekend kun je blijven spelen. Want ontwikkelaar Niantic heeft de nieuwe generatie vrijgegeven.

Nieuwe generatie in Pokémon Go

Het gaat om de generatie Pokémon die we kennen uit de game Black & White, zoals die destijds op de Nintendo DS verschenen. De Pokémon komen uit de zogenaamde Unova-regio en worden net als bij de vorige generatie gefaseerd uitgebracht. Van de vorige generatie zijn ze overigens nog niet allemaal vrijgegeven, dus het gaat zeker een tijd duren voordat je alle nieuwe gaat vangen. In eerste instantie kun je er een handvol gaan vangen. In de onderstaande trailer worden vooral de drie Starter-Pokémon Lillipup, Patrat en Klink uitgelicht, welke je uiteraard ook gelijk kunt evolueren. Maar als we de app zelf openen, zien we naast deze Pokémon ook nog een groot aantal andere schaduwen die duiden op andere Pokémon.

Het is zodoende de moeite waard om weer met de game aan de slag te gaan en je collectie uit te breiden. Daarbij een gratis tip om tijdens het jagen op nieuwe Pokémon gebruik te maken van een Lucky Egg als je nog verder wilt gaan levelen. De nieuwe Pokémon geven je namelijk een fijne experience bonus. Ook krijg je nog altijd een double bonus wanneer het neerkomt op het uitbroeden van eieren. Daarvoor hoef je maar de helft van de afstand te lopen. Wil je meer lezen over Pokémon Go? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen