5 redenen waarom we de nieuwe elektrische SUV van Polestar willen hebben

Elektrische auto's Dennis Mons 13 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Het Zweedse automerk Polestar heeft vol trots de Polestar 3 SUV geïntroduceerd. Het is een indrukwekkende elektrische auto met evenzo indrukwekkende specificaties. Dit zijn voor ons 5 redenen om deze wagen te willen hebben.

Polestar heeft lef, want met de Polestar 3 wil het bedrijf de strijd aangaan met de Tesla Model X, Audi e-Tron en de Porsche Taycan Cross Turismo. Da’s voor een relatief nieuw merk (overigens een onderdeel van Volvo) nogal een uitdaging.

Elektrische auto: kan de Polestar 3 zich meten?

We zijn eerlijk gezegd wel te porren voor deze elektrische auto. Zowel van binnen als buiten en onder de motorkap weet de Polestar 3 te imponeren. Hier 5 indrukwekkende voorbeelden op een rij.

Polestar 3, Volvo
(Afbeelding: Polestar)

#1 Polestar 3: ‘Going the distance’

We krijgen meteen het nummer ‘Going the distance’ van Cake in het hoofd vanwege het feit dat de Polestar 3 met een dual-motor en flinke batterij tot 610 kilometer kan rijden. Met andere woorden: van Utrecht naar Le Mans zonder op te laden.

Dat is zo’n 30 kilometer verder dan een Tesla Model X. Moet je ondertussen even ‘bijtanken’, dan zit je binnen 30 minuten weer op 80% (en met een beetje mazzel in de toekomst binnen 5 minuten dankzij NASA).

#2 Elektrische auto draait op… Nvidia?

Gamers opgelet: de Polestar 3 draait op Nvidia! Maar even zonder gekkigheid: Nvidia maakt dus niet alleen grafische kaarten en andere hardware voor videogames. Het technologiebedrijf is ook gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie.

Daarom is Nvidia de samenwerking met Polestar aangegaan om autonoom rijden mogelijk te maken.

#3 Intelligente navigatie

De Polestar 3 maakt gebruik van intelligente navigatie. Wanneer je op Google Maps een bestemming intikt krijg je niet alleen de route te zien, maar ook wat de beste, meeste efficiënte manier is om te rijden als je onderweg oplaadpunten nodig hebt.

#3 Prachtig ontwerp voor de elektrische auto

Over smaak valt niet te twisten, maar wij zijn in ieder geval enorm te spreken over het uiterlijk van de SUV. Voor een Sports Utility Vehicle is het een enorm gestroomlijnde (en vrij lage) machine met strakke lijnen, perfect dus voor het optimaliseren van aerodynamica.

Een ander zeer opvallende ontwerpkeuze is ook de lijnen op de achterkant. De Polestar 3 lijkt bijvoorbeeld totaal niet op bestaande Volvo-modellen. Deze auto heeft in ieder geval een heel stijlvol achterlicht dat over de hele breedte van de wagen loopt en ombuigt naar de remlichten.

Polestar 3, Volvo
(Afbeelding: Polestar)

#4 Verbluffend aan de binnenkant

Wij zijn enorm fan van het strakke, stilistische Zweedse minimalisme dat is toegepast aan het interieur. Alle gebruikte materialen zijn daarnaast duurzaam en verantwoord.

Zo is de bekleding van geperforeerd nappaleer, geproduceerd door het Schotse Bridge of Weir volgens strikte regels voor dierenwelzijn. Overigens is dat een optie.

Polestar 3, Volvo
Strak en minimalistisch. (Afbeelding: Polestar)

#5 De Polestar 3 is pittig snel

Voor een SUV kunnen we stellen dat de Polestar 3 is snel beestje is. De wagen heeft een maximaal vermogen van 517 pk met 910 Nm koppel en haalt 0 tot 100 kilometer per uur in 4,7 seconden, maar dat is wel met de performance pack. De standaard dual range-motor heeft 489 pk met 840 Nm koppel en snelt naar 100 kilometer per uur in 5 seconden.

Met andere woorden: een verbluffende, mooie wagen met indrukwekkende specificaties. Wat gaat deze Polestar 3 dan kosten? De Long Range Dual Motor is verkrijgbaar vanaf 88.600 euro en de Longe Range Dual Motor Performance vanaf 95.200 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen