Populair OnePlus-model krijgt nu eindelijk Android 12

Smartphones Jelle van Es 21 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

De OnePlus-toestellen zijn nog altijd zeer populair. En als je een redelijk recente hebt, dan hebben we goed nieuws. Want het is binnenkort mogelijk om daar de Oxygen OS 12 update op uit te rollen.

De Oxygen OS 12 update is OnePlus’ versie van Android 12. En die komt uiteraard met een aantal interessante verbeteringen. Dus hou je smartphone de aankomende tijd goed in de gaten.

Android 12 voor OnePlus-toestellen

De Android 12-update wordt uitgerold voor de OnePlus 8-serie, waar de gewone variant, alsmede de 8 Pro en de 8T onder valt. Ook de 9R krijgt de nieuwe update. Het gaat om een gefaseerde uitrol, maar het bedrijf verwacht dat het grootste gedeelte van de gebruikers binnenkort al de update kunnen binnenhalen. Daarbij laat het wel weten dat de gebruikers op de Europese markt iets langer moeten wachten, omdat zij daar een paar extra stappen in het goedkeuringsproces moeten zetten.

Android apps 10 Dark Mode
Android logo (Afbeelding: Google)

En het werd ook wel even tijd. Vorig jaar oktober werden de plannen voor de uitrol van Android 12 al bekendgemaakt. Toen werd duidelijk dat de smartphones van OnePlus van de afgelopen twee jaar de update zouden krijgen. Eerst zou er een beta van komen, waarna de uitrol zou komen. Wat dat betreft is het ook wel even de hoogste tijd. De nieuwe update gaat er voor zorgen dat alles net wat beter loopt. Diverse bugs worden aangepakt, je krijgt toegang tot de Work Life Balance-functie, waardoor je je smartphone wat kunt dempen wanneer je werkt. Ook zijn er drie verschillende soorten Dark mode, krijg je nu makkelijker toegang tot de Wifi die bij je bekend is en meer. Wat dat betreft is dit overzicht de moeite waard om te bekijken.

Over de smartphone

De OnePlus 8 en 8 Pro kwamen in de lente van 2020 uit. Daarmee zijn ze dus alweer wat aan de oude kant. Wil je weten wat wij destijds van het toestel vonden? Lees dan hier onze review.

5 redenen om de OnePlus 8 Pro (niet) te kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen