Deze populaire Samsung smartphone voorzien van Android 12

Smartphones Mark Hofman 6 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Samsung is de laatste tijd als een gek bezig om Android 12, het meest recente besturingssysteem van Google, uit te rollen naar zijn smartphones. Waar eerder al de S-modellen en de opvouwbare toestellen voorzien werden, is het nu tijd voor een andere populaire serie.

Samsung hanteert voor overigens zijn eigen versie van Android 12 op de smartphones. Wie via Instellingen -> Software-update zijn smartphone wilt updaten kan de One UI 4.0 software in het beeldscherm verwachten.

Samsung rolt Android 12 verder uit

Waar Samsung de afgelopen tijd druk bezig is geweest met het uitrollen van Android 12 voor vlaggenschepen, werden andere populaire series overgeslagen. Vooral consumenten met een midrange smartphone van het bedrijf lieten zich de laatste tijd horen. Gelukkig voor deze mensen worden ze bediend door het Zuid-Koreaanse bedrijf en kunnen ze, als het goed is, binnenkort aan de slag.

Samsung Galaxy A72
De verschillende kleuren van de Galaxy A72. (Afbeelding: Samsung)

Via SamMobile wordt duidelijk dat de eerste smartphone uit de Samsung Galaxy A-serie voorzien is van de update. Volgens ingewijden hebben mensen in Rusland met een Galaxy A72 het genoegen om als een van de eerste aan de slag te gaan met One UI 4.0. Dat houdt in dat de update binnenkort uitgerold wordt naar meer toestellen in meer regio’s.

Dat is overigens sneller dan verwacht, want de S-serie zou eigenlijk pas in februari dit jaar aan de beurt zijn geweest. Die update werd dus in december vorig jaar al uitgevoerd en nu lijken ook de Samsung Galaxy A-smartphones eerder voorzien te worden. Een prettige ontwikkeling voor fans van het bedrijf.

Veel toestellen krijgen de update

In tegenstelling tot Apple met iOS duurt het bij Google altijd even voordat alle smartphones voorzien zijn van de meest recente software. Dat is niet heel gek gezien er veel meer toestellen van Android 12 voorzien moeten worden dan, bijvoorbeeld, iOS 15. Gelukkig zijn er wel steeds meer bedrijven die de software voor de toestellen in hun line-up aan de man brengen.

Android: 10 geheime trucjes waar je het bestaan niet vanaf wist

Meer weten? Check dan zeker even het bovenstaande artikel. Op de hoogte blijven van Android 12? Check dan deze pagina even!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen