[PREVIEW] Immortals: Fenyx Rising: Beetje Zelda-achtig is altijd goed

Games Jelle van Es 15 sep 2020
Leestijd: 4 minuten

De kans is redelijk groot dat je nog niet eerder van de game Immortals: Fenyx Rising hebt gehoord. Maar je hebt hem waarschijnlijk wel gezien. In 2019 werd de game gepresenteerd als Gods & Monsters. Toen was het de bedoeling dat de game dat jaar nog uitkwam, maar inmiddels weten we wel beter. De game verschijnt op 3 december van dit jaar. Dat is dus nog even wachten.

Maar het lijkt er op dat het het wachten waard gaat zijn. Onlangs kreeg ik de mogelijkheid om met de game aan de slag te gaan. En in die speelsessie kwamen veel mooie dingen naar voren. Dat is ook niet heel erg gek, aangezien de game wordt gemaakt door Ubisoft Quebec. In 2018 brachten zij het uitstekende Assassin’s Creed: Odyssey op de markt. Met Immortals: Fenyx Rising reis je naar een mythische versie van het Oude Griekenland, waar jij het in de opdracht van de Goden opneemt tegen het kwaad. Dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

Fijne artstijl

Het eerste wat opvalt wanneer je aan de slag gaat met Immortals: Fenyx Rising is de artstijl van de game. Het is een mix tussen Assassin’s Creed Odssey en Zelda: Breath of the Wild. Het is een mytische versie van het Oude Griekenland, maar dan met een klein laagje cartoon-stijl er over heen. Daarmee is het een game die uitnodigt om meer dan eens stil te staan om te kijken wat er allemaal om je heen gebeurt, terwijl er tegelijkertijd diverse details zijn die mooi ogen. En ook de diverse vijanden worden goed in beeld gebracht en is het redelijk snel duidelijk hoe krachtig en gevaarlijk een bepaalde vijand is.

Hier word je toch blij van? (Afbeelding: Ubisoft)

Sterk combatsysteem in Immortals: Fenyx Rising

En wanneer je te dicht bij komt, is het tijd om te knokken. Het systeem van Immortals: Fenyx Rising is er één die in zijn basis simpel is, maar uiteindelijk behoorlijk wat verdieping kent. Je hebt een normale en harde aanval, de mogelijkheid om weg te duiken en een aanval te blokken. Time je bij één van die twee laatsten goed, dan vertraag je in het eerste geval de tijd en in het tweede geval is de verdediging van de tegenstander weg. Bovenop deze aanvallen heb je nog een aantal diverse speciale varianten, waarbij je de krachten van de goden tot je neemt en verwoestend uithaalt. Doe je dat te vaak, dan raak je echter uitgeput en ben je kwetsbaar.

Immortals: Fenyx Rising
Knok er op los (Afbeelding: Ubisoft)

Diverse puzzels

Naast het feit dat er in Immortals: Fenyx Rising veel valt te knokken, zijn er ook zeker momenten waarop het allemaal net wat rustiger is. Zo zijn er speciale portalen in de game te vinden die je meenemen naar een aparte locatie. Daar moet je dan verschillende obstakels overwinnen om uiteindelijk op een bepaalde plek te komen. Als onderdeel daarvan moet je begrijpen hoe je blokken op sensoren zet of hoe je een oude pilaar in ere herstelt. Maar ook in de normale wereld zijn diverse plekken te vinden waarbij je moet nadenken om problemen op te lossen. Alles bij elkaar opgeteld is het een game waarbij je regelmatig goed moet nadenken en dat geeft voldoening.

Nog meer vechten (Afbeelding: Ubisoft)

Immortals: Fenyx Rising brengt een leuke manier van verhaal vertellen

Van het verhaal heb ik in de speelsessie in het bredere plaatje nog niet veel meegekregen. Maar wat wel erg grappig is, is de manier waarop het verhaal wordt verteld. Er zijn namelijk twee Goden die het verhaal zoals je dat meemaakt als een soort van terugblik vertellen, alsof de acties die je hebt uitgevoerd al zijn gedaan. En dat zorgt voor een tof effect en geeft je het idee dat je onderdeel bent van een groter geheel.

De verhaalvertellers (Afbeelding: Ubisoft)

Vraagtekens bij houdbaarheidsdatum

Ik heb zeker lol gehad met de speelsessie van Immortals: Fenyx Rising. Toch vraag ik me af hoe lang een game op deze manier leuk is. Er zat nu al redelijk wat herhaling in hetgeen wat ik deed, waarbij het meestal neer kwam op het verslaan van wat vijanden en daarna weer door ging. Wat dat betreft ben ik benieuwd hoe groot de game gaat zijn en wat je verder in het avontuur precies gaat beleven.

Je kunt jezelf wel verbeteren (Afbeelding: Ubisoft)

Op 3 december komt Immortals: Fenyx Rising uit. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen