[PREVIEW] Tennis World Tour 2: Nieuwe ontwikkelaar brengt kwaliteit

Games Jelle van Es 17 aug 2020
Leestijd: 4 minuten

De eerste Tennis World Tour was een game met veel potentie. Het was een titel van een ontwikkelaar die bestond uit oud werknemers van de Top Spin-reeks. Helaas was die game niet helemaal je van het. Het probleem wat ik vooral had met de game, was dat je niet echt goed je stempel op het spel te kunnen drukken. Voor Tennis World Tour 2 heeft uitgever nacon veranderingen doorgevoerd.

Zo is het nu het Australische Big Ant Studios dat de leiding heeft over het project. Zij lieten eerder dit jaar met AO Tennis 2 zien dat ze een goede game konden neerzetten. En met deze nieuwe game lijken zij verder te gaan op de goede weg. Ik kreeg de kans om een vroege versie van de game te spelen. Dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

Tennis World Tour 2 draait net wat beter

Als je Tennis World Tour 2 vergelijkt met het eerste deel, dan valt op dat het geheel een stuk beter loopt. Er wordt gebruik gemaakt van een nieuwe engine. Daardoor zien spelers er beter uit. Maar belangrijker is dat er nu gebruik wordt gemaakt van twee keer zoveel animaties. Op die manier loop je dus een stuk soepeler over de baan. Bovendien kun je hierdoor nog beter timen. Want wanneer de bal over het net gaat, dan is het zaak om de slagknop in te drukken en los te laten op het moment dat je wilt slaan. En dat moet je echt op het juiste moment doen. Dat vergt een stukje timing en dat moet je leren, maar wanneer je een bal niet goed mept, dan loop je de kans dat hij in het net gaat of dat je hem uitslaat. Door de verbeterde animaties is dat echter vooral je eigen fout.

Tennis World Tour 2
Animaties zijn echt een stuk vloeiender (Afbeelding: Nacon)

Rally’s zijn boeiend

Door deze technische verbeteringen, lopen de rally’s in de game gewoon net wat beter. Ik heb heel wat mooie rally’s gespeeld in Tennis World Tour 2 met de computer. Ballen die over en weer gaan, waarbij je soms denkt dat je het punt binnen hebt, maar door een wereldbal van de tegenstander dan toch weer opeens op gelijke voet staat. Hierdoor gaat het echt op en neer en is elke rally op zich boeiend.

Elke bal wil je goed slaan (Afbeelding: Nacon)

Redelijk wat spelers in Tennis World Tour 2

Uiteindelijk gaat het mogelijk zijn om in Tennis World Tour 2 je eigen personage te maken en daarmee los te gaan. Maar het is ook goed om te zien dat er heel wat echte spelers in de game zitten. 38 stuks zitten er in totaal in, verdeeld over de mannen en de vrouwen met bekende namen. In de previewversie kon ik bijvoorbeeld aan de slag met Goffin en Wawrinka, maar dat is slechts een klein gedeelte van wat er in zit.

Bekende koppen (Afbeelding: Nacon)

Met zijn vieren spelen

Een andere vernieuwing is dat je straks in Tennis World Tour 2 met vier spelers tegelijkertijd kunt gaan spelen in een potje dubbelspel. Gekgenoeg kon dat in het origineel niet, terwijl ik vroeger dit wel kon doen in diverse PlayStation 1-games. De dubbels kun je dus met vier man op de bank gaan beleven, maar het is ook mogelijk om er online mee aan de slag te gaan. Dus als jij samen met een maatje het op wilt nemen tegen andere duo’s, dan heb je dus straks die mogelijkheid.

Uiteraard nog veel vraagtekens

Ik heb een goed gevoel overgehouden aan de speelsessie die ik met Tennis World Tour 2 heb gehad. Maar het was tegelijkertijd ook een beperkte speelsessie. Zo kon ik alleen maar wat losse potjes spelen met vier van de beschikbare spelers. De gameplay is in zijn basis dik in orde, maar uiteindelijk wil je ook dat er genoeg content is om je in je eentje mee te vermaken, zoals een goede carrière modus. En dan hoop je ook dat er op het gebied van online genoeg mogelijkheden zijn om met je eigen gemaakte personage het op te nemen tegen andere spelers in de wereld. Dat zijn dus nog de vraagtekens die ik heb.

Tennis World Tour 2
Serve and volley (Afbeelding: Nacon)

Tennis World Tour 2 verschijnt op 17 september op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen