[REVIEW] Fall Guys: de hit van dit moment

Games Jelle van Es 18 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

Met de komst van de PlayStation Plus games van augustus kregen we met Fall Guys eindelijk weer eens een topgame via het programma. Het is een game die in de categorieën van Resogun en Rocket League valt. Een titel die je eigenlijk echt moet spelen om te begrijpen hoeveel fun het is.

Want Fall Guys is fun. Het is een game waarbij je met zestig spelers begint aan een serie van rondes. In elke ronde krijg je een minigame of een hindernisbaan voorgeschoteld en moet je proberen om bij de top te eindigen om door te gaan. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan en zeker op het einde zit de game vol spanning en fun. Dit zijn daarbij de punten die zijn opgevallen.

Fall Guys is enorm toegankelijk

Fall Guys is de ideale game die iedereen kan spelen. Mijn kinderen hadden het bijvoorbeeld na vijf minuten volledig door en kunnen zodoende er met volle teugen van genieten. En je hoeft echt geen fanatieke gamer te zijn om de winst binnen te halen. Oké, het is mijn kinderen nog niet gelukt om uiteindelijk te winnen, maar ze zijn er zeker een paar keer dicht bij geweest. Maar zelfs zonder het scoren van de winst blijven ze doorgaan en met een glimlach opnieuw beginnen.

Fall Guys
Iedereen kan dit spelen (Afbeelding: Devolver Digital)

Genoeg variatie

Er zijn redelijk wat verschillende onderdelen die je in Fall Guys voorgeschoteld krijgt. En er is daarbij echt genoeg variatie. Je hebt diverse hindernisbanen, je hebt team spellen, mini-games en ga zo maar door. Elke gedeelte van de game die ik heb gespeeld, was gewoon tof en anders, waardoor het totaalpakket er één is waar je lang zoet mee kunt zijn. En zelfs als je alle games van het begin tot en met het einde uit je hoofd kent, is het telkens anders, omdat je te maken krijgt met tegenstanders.

Fall Guys
Elk potje weer anders (Afbeelding: Devolver Digital)

Potjes gaan snel achter elkaar

Het tempo van de potjes die elkaar afwisselen is ook dik in orde. De laadtijden hadden wat mij betreft wat korter gemogen, maar echt reden om te klagen heb ik niet. Daarnaast begin je snel een nieuw potje wanneer je ergens tijdens de rondes geëlimineerd wordt. Zodoende is dit een game waarbij je eigenlijk constant bezig bent en dat is fijn.

Voetballen! (Afbeelding: Devolver Digital)

Van fun naar spanning in Fall Guys

Een ander sterk element van Fall Guys is de manier waarop het is opgebouwd. In de eerste ronde is het eigenlijk puur fun. Met maximaal zestig spelers probeer je naar de finish te komen. Het is lekker waggelen en gekkigheid. En als je de eerste ronde overleeft, dan si de tweede vaak ook nog leuk. Maar wanneer je tegen het einde komt van het avontuur, dan neemt spanning de plaats van fun over. Je bent dan geen vrienden meer met de andere spelers, maar gezworen vijanden. Die overgang is vreemd, maar het werkt wel enorm goed.

Fall Guys
Als je hier komt, dan ga je over lijken (Afbeelding: Devolver Digital)

Serverproblemen gooien roet in het eten

Fall Guys is nu een paar weken uit en het is duidelijk dat de ontwikkelaar het succes niet helemaal had verwacht. Als gevolg daarvan heeft de game redelijk wat momenten gekend waarop de servers niet deden wat ze moesten doen. Op die momenten was het niet mogelijk om een potje te vinden. Inmiddels zijn er op dit gebied wat verbeteringen doorgevoerd, maar alsnog zijn er wat meldingen van downtime. Wat dat betreft moet je soms echt even geduld hebben voordat je met de game aan de slag kunt gaan.

Soms wat kleine problemen (Afbeelding: Devolver Digital)

Fall Guys is nu beschikbaar als gratis PlayStation Plus-game. Daarnaast is de game ook op Steam te spelen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen