Jelle van Es
Jelle van Es Games 7 okt 2020
Leestijd: 4 minuten

[PREVIEW] Watch Dogs Legion: Heeft veel potentie

Een paar maanden geleden kregen we de kans om Watch Dogs Legion voor het eerst te spelen. Het ging toen om een enigszins beperkte hands-on. Die was echter wel interessant en wat dat betreft is het goed dat we een maand voor de release andermaal met de game aan de slag konden gaan. Deze keer zaten we een paar uur verder in de game en was de hands-on langer.

En daardoor heb ik een beter gevoel gekregen van wat de game is. Eerlijk is eerlijk, ik was nog niet heel erg enthousiast over de game. Dit komt voornamelijk omdat de eerste twee games niet echt brachten van wat ik er van had verwacht. Maar langzaam maar zeker begin ik de game steeds interessanter te vinden en zit er duidelijk veel potentie in. Dit zijn de punten die me zijn opgevallen.

Verhalende missies zijn interessant

In de nieuwe hands-on van Watch Dogs: Legion had ik iets meer vrijheid dan in de eerste demo. En zodoende was het duidelijk dat het een game is waar je behoorlijk wat tijd in kan steken. Toch zijn het voor mij de verhalende missies die het meest interessant zijn. Daarin krijg je namelijk de meest interessante gameplay-elementen voorgeschoteld en moet je verschillende dingen doe om bij je doel te komen. De kwaliteit van deze missies is echt van een hoog niveau en zorgt er voor dat je er telkens mee door wilt gaan.

Genoeg verhaal in de game (Afbeelding: Ubisoft)

Behoorlijk wat variatie

Het helpt daarbij ook dat er behoorlijk wat variatie in zit. Er zijn stukken in Watch Dogs Legion waarbij je onopgemerkt naar de plek van je bestemming sneakt om daar vervolgens een soort video-log te bekijken. Vervolgens moet je met een soort spider-drone via buizen naar een ander gebied toegaan om daar meer te weten te komen over wat er is gebeurd. Via video-archieven wordt langzaam, maar zeker duidelijk wie er achter de grote aanslagen in de game zit. Op een ander moment moet je een politiebureau infiltreren om daar er achter te komen wie er verantwoordelijk is voor het wegwerken van de oude commissaris. En weer op een ander moment kun je gewoon bruut geweld gebruiken om je een weg door een aantal vijanden te banen. Elke missie was op zijn eigen manier interessant.

Watch Dogs Legion
Shootouts (Afbeelding: Ubisoft)

Slim burgers rekruteren

Watch Dogs Legion kent één speciaal element. Het is namelijk mogelijk om elk personage in de game te rekruteren en die toe te voegen aan je team. Het is dan natuurlijk de optie om willekeurig los te gaan, maar het is veel beter om goed te kijken naar wat je nodig hebt en wat teamgenoten toe te voegen hebben. Een arts zorgt er bijvoorbeeld voor dat een neergeschoten maatje sneller weer tot leven wordt gebracht, terwijl je met een politieagent makkelijker op plekken te komen waar je normaal gesproken niet welkom bent. Het is dus echt zaak om goed te kijken wat je kunt gebruiken.

Wie voeg je toe aan je team? (Afbeelding: Ubisoft)

Ontwikkelaar omarmt de 18+ rating

Wanneer je gerate wordt als een 18+ game, dan kun je je het makkelijkste daar helemaal aan overgeven. En dat heeft de ontwikkelaar gedaan. Er worden in Watch Dogs geen zware onderwerpen geschuwd. In mijn speelsessie zag ik hoe mensen gebruikt werden om organen er uit te halen en te verkopen, hoe een immigratiebeleid tot moord leidt en hoe een hooggeplaatste functionaris zonder twijfel een kogel door zijn kop wordt gejaagd. En dat maakt het geheel wat mij betreft een stuk boeiender dan wanneer je voorzichtig moet zijn.

De game windt er geen doekjes om (Afbeelding: Ubisoft)

Ik kan maar niet aan de voice overs wennen

Tot slot is er nog een minpunt aan Watch Dogs Legion. Eentje die ik in de eerste preview ook al noemde en ik andermaal tegen aan liep. De game speelt zich af in Londen en daardoor heb je personages met Britse accenten. Dat snap ik allemaal, maar het probleem is dat de voice actors achter deze stemmen gewoon van een minder niveau zijn dan dat ik van de Amerikaanse collega’s gewend ben. En dat trekt de algehele kwaliteit van de game gewoon naar beneden, want ik irriteer me gewoon aan de stemmen daardoor.

En dit dan met een plat Brits accent (Afbeelding: Ubisoft)

Watch Dogs Legion verschijnt op 29 oktober op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Vervolgens komt de game ook uit op de Xbox Series X en PlayStation 5 wanneer deze gelanceerd worden. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!