[REVIEW] Logitech MX Anywhere 3 muis is van alle markten thuis

Op het gebied van de muis is er vandaag de dag veel keuze. De laatste tijd heb ik regelmatig wat uitgebreide gamingmuizen getest. Die zijn zeker fijn, maar wanneer ik moet werken, merk ik dat ik soms per ongeluk op een verkeerde knop druk. Iets simpeler is wat dat betreft wel verstandig. En dat is waar de Logitech MX Anywhere 3 mee komt.

De Logitech MX Anywhere 3 muis is een redelijk simpele muis als je er naar kijkt. Maar als je er eenmaal mee gaat werken, merk je dat er best wel wat pit in het apparaat zit. Dit zijn de punten die me zijn opgevallen.

Lekker compact

Voordat ik met de MX Anywhere 3 muis aan de slag ging, moest ik eerst mijn grotere gaming-muis opbergen. Die muis is voorzien van vele verschillende knoppen en is wat aan de grote kant. Vergeleken daarmee is dit een lekker compact muisje. Qua grootte doet hij me een beetje denken aan de Magic Mouse van Apple, die ik standaard bij mijn MacBook gebruikt. Door zijn kleine design past hij goed in je hand en kun je makkelijk bij de verschillende knoppen.

Logitech MX Anywhere 3
Klein, maar fijn (Afbeelding: Logitech)

Batterij gaat lang mee

Bij een draadloze muis is het natuurlijk belangrijk dat je te maken hebt met een batterij die een tijdje mee gaat. Met de MX Anywhere 3 heb ik op dat vlak niks te klagen. Bij een volle batterij stelt de maker dat je hem 70 dagen intensief kunt gebruiken. En mocht je dan toch te maken hebben met een batterij die opraakt, dan hang je hem even aan de USB-C-kabel. Een minuutje opladen moet via de quick charge optie er namelijk voor zorgen dat je zo weer drie uur met je muis aan de slag kunt gaan.

Lang te gebruiken (Afbeelding: Logitech)

Scrollwheel is een meerwaarde

Wanneer je veel moet scrollen omdat je bijvoorbeeld verslaafd bent aan Excel, dan is het goed om te weten dat het scrollwheel heel erg goed aanvoelt. Je hebt twee verschillende standen die je kunt gebruiken, afhankelijk of je liever een gevoelige setting wilt of gewoon snel wilt gaan. Uiteindelijk scrollt hij maximaal zo’n 1.000 lijnen per seconde. Dat lijkt me een beetje veel, maar als je echt flink naar beneden moet, dan is dit wel een fijn stukje kracht.

Scrollt lekker (Afbeelding: Logitech)

Op verschillende ondergronden te gebruiken

Wat mij betreft is een muismat nog altijd de beste optie om je muis te gebruiken. Ik kan me echter voorstellen dat er situaties zijn waarbij je die niet tot je beschikking hebt. Zeker wanneer we in de nabije toekomst weer de mogelijkheid hebben om overal onderweg te werken. Met de MX Anywhere 3 muis maakt het daarbij niet uit op wat voor soort ondergrond je de muis neerlegt. Hij werkt altijd, zelfs wanneer je op een glazen tafel zou willen werken. Dat is een fijn stukje vrijheid.

Logitech MX Anywhere 3
Op elk tafeltje in te zetten (Afbeelding: Logitech)

Meerdere devices te gebruiken

Ikzelf heb de MX Anywhere 3 vooral met mijn pc getest. Maar als jij iemand bent die meerdere apparaten thuis heeft staan, dan is het goed om te weten dat je makkelijk tussen profielen kan wisselen. Dat doe je op de onderkant van de muis, waarmee je met het grootste gemak kunt wisselen tussen de verbindingen. Dus als jij regelmatig op een ander apparaat werkt en daarbij goed een muis kunt gebruiken, dan zit je bij deze aan het goede adres.

Waar gebruik je hem voor? (Afbeelding: Logitech)

De Logitech MX Anywhere 3 muis is nu beschikbaar. Er is ook een speciale variant die speciaal op de Mac is ingericht. Wil je meer lezen over muizen? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
[REVIEW] Logitech MX Anywhere 3 muis is van alle markten thuis
Sluiten