[REVIEW] Razer Blackshark V2 Pro Wireless headset

Razer heeft onlangs een aantal nieuwe producten onthuld, die voornamelijk geschikt zijn voor gamers op de pc. De Razer Blackshark V2 Pro is daarbij hun nieuwste draadloze headset. Het is er één die duidelijk in de premium categorie valt en van vele markten thuis is.

Eén van de grote voordelen van de Razer Blackshark V2 Pro is dat hij gebruik maakt van noise cancellation. Als gevolg daarvan hoor je bijna niet wat er om je heen gebeurt. Dat is dus fijn wanneer je je volledig wil focussen op je favoriete game en niet gestoord wilt worden. Ook handig wanneer je je pc gebruikt om mee thuis te werken en via muziek wat effectiever aan het werk kan gaan. Dit zijn de punten buiten de noise cancellation die mij zijn opgevallen.

Ziet er strak uit

Ik ben eigenlijk wel een liefhebber van een headset die niet zo over de top is. Wat dat betreft past de Razer Blackshark V2 Pro precies in mijn straatje. Geen gedoe met lichtjes er op (die je tijdens het gamen van de headset toch niet ziet) en gewoon een keurig zwart design. Het is nergens spannend daardoor, maar strak is het zeker wel. Hij is stevig, terwijl hij tegelijkertijd flexibel is en oogt professioneel. Je hoeft hem wat dat betreft niet in een lade te verstoppen wanneer je hem niet gebruikt.

Razer Blackshark V2 Pro
Strak en simpel design (Afbeelding: Razer)

Oordoppen van de Razer Blackshark V2 Pro zitten goed

En als je de Razer Blackshark V2 Pro dan op je hoofd zet, dan is het goed om te weten dat hij zeer comfortabel is. Dat is toch wel het voordeel van een premium headset als deze. Je bent gewoon verzekerd van kwaliteit, waardoor je zonder problemen een flink aantal uur hem op je hoofd kunt zetten en te genieten van je favoriete game. Hij weet de warmte ook goed af te voeren, waardoor ook dat geen probleem is.

Draadloos bereik dik in orde

De Razer Blackshark V2 Pro werkt samen met een dongle die je in je pc stopt. De verbinding daarmee is zeer snel en makkelijk gelegd, waardoor je binnen no-time kunt genieten van je nieuwe headset. Zelfs zonder dat je met de speciale software aan de slag hoeft te gaan (die kun je gebruiken om het geluid naar eigen smaak in te stellen). En als alles dan is aangesloten, is het goed om te weten dat het bereik van de headset opvallend goed is. Handig wanneer je even naar de keuken moet lopen, maar nog wel wilt blijven praten met je game vrienden.

Geluid is van hoog niveau

Goed, de Razer Blackshark V2 Pro is dus van vele markten thuis. Toch gaat het uiteindelijk om het geluid dat er mee geproduceerd wordt en die is echt heel erg goed. Met name games die gebruik maken van THX komen echt heel erg goed uit de verf en klinken enorm lekker. Maar ook een game waarbij je gewoon wat rustiger aan doet en geniet van de fijne soundtrack is er één die beter tot zijn recht komt met deze fijne headset.

Klinkt lekker (Afbeelding: Razer)

Batterij van de Razer Blackshark V2 Pro had wel iets langer mee gemogen

Natuurlijk zijn er ook wel wat nadelen te vinden wanneer het aankomt op de Razer Blackshark V2 Pro. Zo is het zeker niet de goedkoopste headset die op de markt beschikbaar is. Je betaalt er een flink bedrag voor, maar daar krijg je ook veel kwaliteit voor terug. Toch is er één echt ding wat me wat tegenstaat en dat is de batterij. Hij gaat 24 uur mee. Dat is behoorlijk wat, maar er zijn headsets in dit segment die wat langer meegaan. Je moet jezelf dus wel aanleren om hem regelmatig op te laden.

De Razer Blackshark V2 Pro Wireless headset is nu beschikbaar. Wil je meer lezen over headsets? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
[REVIEW] Razer Blackshark V2 Pro Wireless headset
Sluiten