Among Us gratis spelen: het grote verschil met de betaalde versie

Games Jelle van Es 8 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Op dit moment zijn er in de wereld van games een aantal hits. Fall Guys is daar een bekende van. Maar ook een titel als Among Us is een game die wereldwijd massaal wordt gespeeld.

En dat is toch een mooi verhaal. De game werd ergens in 2018 uitgebracht en deed eigenlijk niet heel erg veel. Maar toen gingen streamers met de game aan de haal en schoot het succes van de game de lucht in. Among Us is beschikbaar op de pc en smartphones.

Het verschil tussen Among Us

De mobiele versie van Among Us is gratis te downloaden. Maar als je de game op Steam wilt spelen, dan betaal je daar 3,99 euro voor. Dat is nog altijd niet veel geld voor een game die je behoorlijk lang kunt spelen. Maar wat mis je wanneer je de gratis versie speelt in plaats van de betaalde?

Among Us
Among Us (Afbeelding: Innersloth)

Om het antwoord kort te houden: niet eens zo heel erg veel. En dat is goed nieuws. De pure gameplay in Among Us blijft hetzelfde. Of je nou de gratis versie op je smartphone speelt of de betaalde versie op Steam. In beide gevallen moet je goed samenwerken, terwijl één van de spelers de zogenaamde Imposter is en de boel probeert te saborteren. En natuurlijk zijn medespelers probeert om te brengen.

Cosmetische verschillen

Wat is dan daadwerkelijk het verschil? Nou, de gratis versie van Among Us komt met advertenties. En die zijn best wel irritant. Gelukkig kun je via een in-game aankoop die uitschakelen. Of je moet er mee leven dat je de meest onzinnige reclame voorgeschoteld krijgt. Een ander verschil zit hem in de manier hoe je jouw personage versiert. In de betaalde versie heb je allemaal cosmetische elementen die je gratis aan jouw personage kunt toewijzen. In de gratis versie moet je die vaak los betalen. Maar het belangrijkste van allemaal is dat je de Imposter onthuld. Of wanneer je hem bent, er zo effectief mogelijk je medespelers omlegt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen