Elektrische fiets mee op vakantie? De beste modellen voor in de heuvels

Elektrische auto's Lisanne Beijen 11 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

Een elektrische fiets meenemen op vakantie biedt extra mogelijkheden voor het ondernemen van sportieve activiteiten. Al helemaal wanneer je een heuvelachtig of bergachtige omgeving bezoekt. Er zijn veel e-bikes te koop die je makkelijk meeneemt op een fietsenrek op de auto en die iedere zware fietstocht een tikkeltje lichter maken.

De meest populaire e-bike voor het beklimmen van heuvels is er een met een middenmotor. Op de nieuwste krachtige e-bikes zie je vaak de Bosch Performance CX Motor of de Shimano Steps motor. Deze compacte en lichte motoren zijn beide krachtpatsers die je iedere heuvel op helpen. Hieronder staan vier e-bikes met deze motoren die perfect zijn voor op een sportieve vakantie.

Focus’ ijzersterke JARIFA² met Bosch Performance Line CX motor

Dit jaar lanceerde het Amerikaanse Focus verschillende elektrische fietsen met de nieuwste Bosch Performance Line CX motor. Eigenlijk zijn vrijwel al deze fietsen geschikt voor een sportieve vakantie in de bergen of heuvels. Een e-bike die er uitspringt is deze JARIFA². De JARIFA² is een goede allround e-MBT voor wie het leuk vindt zo nu en dan eens over de heuvels te rijden. Het is een van de meest toegankelijke elektrische mountainbikes die Focus verkoopt.

Dankzij de mogelijkheid om een dubbele accu op de e-bike te laten zetten heeft hij de mogelijkheid voor een grote actieradius (wat hij zonder dubbele accu ook al heeft). Daarnaast is deze sportieve mountainbike ook beschikbaar in kleinere framematen (tot XS) waardoor iedereen er mee uit de voeten kan.

Focus JARIFA² Bosch Performance Line CX
Focus JARIFA² (Afbeelding: Focus Bikes)

Gazelle Medeo T10 elektrische fiets met Bosch Performance Line motor

Deze e-bike van Gazelle is de minst sportieve uit dit rijtje. Dat betekent natuurlijk niet dat je er geen sportieve avonturen op kunt beleven. De Medeo T10 is een betaalbare elektrische fiets voor wie tijdens zijn vakantie verwacht een aantal mooie fietsroutes te volgen. Deze e-bike is niet geschikt als mountainbike of als racefiets, maar hij maakt fietsen in een glooiend en heuvelachtig landschap (denk aan Zuid Limburg) wel moeiteloos.

Gazelle Medeo T10 HMB e-bike
Gazelle Medeo T10 HMB (Afbeelding: Gazelle)

Sportieve elektrische fiets van Koga: Pace SX

De Shimano Steps motor is niet alleen geschikt voor stadsfietsen maar zien we ook terug op elektrische racefietsen en elektrische mountainbikes. Een goed voorbeeld daarvan is de Pace SX uit 2019 van het Deense merk Koga. Dankzij de Shimano Steps E8000 motor en heeft 27,5” wielen met 57 mm gravelbanden voor extra tractie en grip op het wegdek, zowel heuvel op als af.

Koga Pace SX e-bike
Pace SX (Afbeelding: Koga)

Elektrische mountainbike van Ghost: Hybrid Kato s3.9 AL U

De naam van deze elektrische fiets rolt niet lekker van de tong, maar de fiets zelf rolt gelukkig wel lekker over de weg. Dat komt mede dankzij de Shimano Steps DU-E8000 motor (met 70Nm!). Met name wanneer je een heuvel op fietst merk je de kracht van deze Shimano motor goed. Op deze e-bike leg je met gemak lange afstanden af, zowel op de weg als daarnaast. Met een gewicht van slechts 20,3 kilo til je de e-bike van Ghost makkelijk op en af de fietsendrager van je auto.,

Ghost elektrische mountainbike
Hybrid Kato S3.9 AL U (Afbeelding: Ghost Bikes)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen