Elektrische fiets: dit zijn de 5 beste modellen voor senioren in 2020

Elektrische fietsen Lisanne Beijen 12 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

De elektrische fiets was een aantal jaar geleden voornamelijk populair onder senioren. Dit is anno 2020 niet meer het geval; de markt is enorm vergroot doordat er steeds meer verschillende elektrische fietsen worden ontwikkeld. Toch blijft een e-bike een handig duwtje in de rug voor wie wat minder fit is.

Een e-bike met lage instap is vaak de beste keuze voor senioren. Zo’n e-bike maakt fietsen eigenlijk letterlijk laagdrempeliger. Hieronder staan vijf topmodellen uit 2020 voor je op een rij.

Kalkhoff Image 5.B Excite+

Deze krachtige nieuwe elektrische fiets van het Duitse Kalkhoff is dankzij zijn lage instap een goede keuze voor senioren. Hij heeft een krachtige nieuwe Bosch Performance Line 26 V en 250 Watt motor met 65 Nm waardoor een ritje op deze e-bike moeiteloos aanvoelt.

De Image 5.B Excite+ heeft de ‘+’ in zijn naam doordat hij een toelaatbaar gewicht van 170 kilo heeft. Dat is meer dan de gemiddelde e-bike. Is dit niet helemaal je kleur? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een kleur die wel je smaak is.

Image 5.B excite Kalkhoff e-bike
Image 5.B Excite+ (Afbeelding: Kalkhoff Bikes)

Nieuwe Cannondale elektrische fiets: Mavaro Neo 5+ 2021

Ja, dat lees je goed; dit is een e-bike uit 2021. De toekomst dus. Toch kun je er in 2020 al rondjes op rijden. En dat met groot gemak dankzij de lage instap, het stevige en stabiele frame, en de vering waardoor je geen last hebt van hobbels en gaten in de weg.

De Mavaro Neo 5+ 2021 heeft, in tegenstelling tot zijn voorganger, een volledig geïntegreerde 625 Wh accu. Dit maakt het frame nog uitgebalanceerder. Op een volle accu leg je op deze Cannondale e-bike meer dan 100 kilometer af waardoor het een zeer geschikte commuter e-bike met lage instap is.

Cannondale Mavaro Neo 5+ 2021 e-bike elektrische fiets
Cannondale Mavaro Neo 5+ 2021 (Afbeelding: Cannondale)

Elektrische fiets van eigen bodem: Gazelle Chamonix C5 HMS

De Chamonix C5 HMS uit 2020 ziet er uit als een gewone fiets. Deze sportief uitziende fiets met lage instap is echter een e-bike die zich perfect leent voor dagelijks woon-werkverkeer en andere ritjes.

De e-bike heeft een nieuwe Shimano STEPS 6100 middenmotor en is voorzien van riemaandrijving. Je hoeft er dus niet bang voor te zijn dat je met pech langs de weg komt te staan met de Chamonix C5 HMS. Dankzij de verstelbare stuurpen en de vering in de voorvork van de fiets zit je altijd comfortabel.

Chamonix C5 HMS elektrische fiets
Chamonix C5 HMS (Afbeelding: Gazelle)

Riese & Müller Nevo3 e-bike

De Nevo3 combineert sportiviteit en comfort. Wie wat ouder wordt maar graag blijft fietsen wordt gegarandeerd van deze stevige en betrouwbare elektrische fiets. Dankzij de lage instap is opstappen en afstappen met de Nevo3 geen probleem.

Daarnaast heeft de e-bike een Bosch systeem op het stuur waarmee je de elektrische componenten (waaronder de nieuwste Bosch Performance Line CX motor) van de fiets vanuit een hand kunt bedienen. Zo hou je altijd twee handen aan het stuur tijdens het fietsen.

Riese & Müller Nevo3 elektrische fiets
Riese & Müller Nevo3 (Afbeelding: Riese & Müller)

Bergamont E-Ville Pro Belt Premium

De Duitse fietsfabrikant Bergamont heeft een aantal stevige e-bikes in de collectie die ook voor senioren een pretje zijn om op te fietsen. De E-Ville Pro Belt Premium is er daar een van.

Dit is een comfortabele e-bike voor zowel heren als dames dankzij de lage instap, het perfect uitgebalanceerde frame, en natuurlijk door dat lekkere zetje in de rug dankzij de Bosch Performance Line CX motor en 625 Wh accu. Of je nou een rondje door de stad fietst om boodschappen te doen, of een dagje gaat fietsen over de Veluwe; de E-Ville Pro Belt Premium van Bergamont helpt je vooruit.

E-Ville e-bike Bergamont
E-Ville Pro Belt Premium (Afbeelding: Bergamont)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen