Android: dit zijn de 10 beste gratis games uit de Google Play Store!

Smartphones Lisanne Beijen 17 okt 2020
Leestijd: 4 minuten

Een smartphone is praktisch maar heeft ook andere voordelen. Zo biedt hij je bijvoorbeeld vermaak als je even alleen bent. Of dit nou een momentje op het toilet is of een avond op de bank; je kunt verschillende games downloaden op je Android smartphone waarmee je je tijd met gemak opvult.

Een groot aantal games in de Play Store zijn gratis. Check hieronder welke tien apps je direct van verveling afhelpen. Dit zijn de tien beste gratis games uit de Play Store in willekeurige volgorde.

Call of Duty: Mobile

Call of Duty is een gratis app waarop je de bekende game kunt spelen. De app heeft in-app aankopen en een zogenaamd premium Battle Pass-systeem, maar als je geen geld wilt uitgeven aan deze game kun je ook gewoon gratis 5-tegen-5 battles spelen, kiezen voor de 100-player battle royale mode en meer.

Pokémon Go

Toen Pokémon Go in 2016 werd gereleased werd het in razend tempo de grootste smartphone game. Die populariteit bleef een tijdje aan maar is inmiddels flink afgenomen. Het spel bestaat nog wel en heeft een gratis versie die de moeite waard is. Sinds 2016 zijn er veel nieuwe dingen toegevoegd aan de app dus als je dacht hem een paar jaar geleden te hebben uitgespeeld dan kun je er nu weer mee de straat op.

Pokemon Go Android
Pokémon Go (Afbeelding: Niantic)

Racen op je Android smartphone met Asphalt 9: Legends

Je kent Asphalt waarschijnlijk van populaire racing games voor Android en op andere smartphones zoals ‘Asphalt 8: Airborne’ en ‘Asphalt Xtreme’. De game Asphalt 9: Legends kwam in juli 2018 uit en is daarmee de nieuwste game van de franchise die iedere liefhebber van racegames eens zou moeten proberen.

Prachtig design: Alto’s Odyssey

Een van de meest populaire Android games is Alto’s Odyssey. In de prachtig ontworpen game begeeft de speler zich in verschillende landschappen waaronder in de woestijn en tussen de tempels. Tijdens het avontuurlijke spel moet de speler obstakels ontwijken en kan hij ook objecten verzamelen. Alto’s Odyssey is een simpele game voor op je smartphone, maar dient als perfecte afleiding.

Android game voor de puzzelaar: Transmission

Transmission is een gratis game app voor Android waarop de puzzelaars onder ons hun ei kwijt kunnen. Daarnaast is het natuurlijk ook een leuke app voor wie wat hersentraining zoekt. Het doel van het spel is om verbindingen te leggen om communicatie tussen een netwerk mogelijk te maken. Dit klinkt misschien niet heel spannender, maar de gratis game is eigenlijk voor iedereen uitdagend.

Critical Ops

Critical Ops is een van de nieuwere first person shooters en laat volgens sommigen de app van Call of Duty nu al ver achter zich. Dankzij de multiplayer-optie kun je samen met vrienden spelen of het opnemen tegen een onbekende uit de online community.

Sportieve games voor Android: EA Sports games

Als we het hebben over sportspellen dan staat is EA met afstand de grootste speler. EA heeft onder andere FIFA Soccer, NBA Live Mobile, EA Sport UFC en nog veel meer titels op zijn naam staan. Deze games zijn gratis maar je kunt er meer uithalen als je een premium account aanschaft. Dit tot grote frustraties van veel spelers die gewoon even gratis een balletje willen trappen op hun Android smartphone.

Fifa Android app
FIFA Soccer (Afbeelding: EA)

Smash Hit

Smash Hit is echt zo’n game waar je ongelofelijk zenuwachtig van wordt. Wie snel is en stalen zenuwen heeft vindt dit spel echter vast top. Het doel van het spel is om een metalen bal door glazen panelen te gooien zodat je verder geen schade aanricht. Je gooit dus zo min mogelijk ballen om moet ervoor zorgen dat je zo weinig mogelijk geraakt wordt. Smash Hit is een van de beste ‘oneindige’ spellen voor je smartphone die bestaat. Wie het spel helemaal wil uitspelen is daar dus wel even zoet mee.

Legends of Runeterra

Legends of Runeterra is een gratis game voor je Android smartphone die vergelijkbaar is met League of Legends’ Hearthstone. Voor wie daar niet bekend mee is: het is een kaartspel waarin de spelers kaarten verzamelen om decks op te bouwen en vervolgens met elkaar duelleren. Zie je het niet voor je? Check dan de onderstaande teaser van de game om te zien of Legends of Runeterra de ruimte op jouw smartphone waard is.

Android spel om met één vinger te spelen:One Tap Rally

De laatste gratis game voor je Android smartphone is One Tap Rally. Deze game speel je met één vinger. In het spel bestuur je een autootje en moet je er voor zorgen dat je de zijkant van het parcours niet raakt. Wanneer je je vinger op het scherm houdt accelereer je en als je hem van het scherm afhaalt rem je af. Dit klinkt makkelijk, maar wie met One Tap Rally begint komt er snel achter dat de game veel verrassingen in petto heeft. Dit maakt de simpele game een race-spel waarmee je niet meer wilt stoppen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen