Jelle van Es
Jelle van Es Games 12 okt 2020
Leestijd: 4 minuten

[PREVIEW] Call of Duty Black Ops: Cold War: beta smaakt naar meer

Eén van de grotere titels die dit najaar nog uitkomt is Call of Duty Black Ops: Cold War. Van deze game hebben we al redelijk wat gezien van de singleplayer en werd de zombie-modus onlangs onthuld. En afgelopen weekend kregen we de kans om aan de slag te gaan met de beta van de game.

De beta van Call of Duty Black Ops: Cold War brengt behoorlijk wat content. Je hebt te maken met een paar verschillende maps waarop je standaard gamemodi op speelt. En dan is er nog een nieuwe VIP Escort-modus, waarbij je een VIP moet bevrijden uit de klauwen van de vijand. En dan heb je nog Combined Arms, een modus waarbij je grotere maps voorgeschoteld krijgt en de mogelijkheid hebt om gebruik te maken van voertuigen. Ik ben er een tijd mee aan de slag gegaan en deze punten vielen me op.

Interessante maps in Call of Duty Black Ops: Cold War

De beta laat een behoorlijk aantal verschillende maps zien. En het mooie is dat ze me tot nu toe allemaal hebben weten te boeien. Met name een map als Moscow is er één waarop ik sterke shootouts op heb meegemaakt. Wat dat betreft is het een mooie voorbode op hetgeen dat komen gaat en heb ik er iets meer vertrouwen in dan bij Modern Warfare. Daar had je destijds in de beta al dat verdomd irritante level in Londen en die heb ik nooit leuk gevonden.

Combined Arms voor grotere veldslagen

Naast de standaard modi kent Call of Duty Black Ops: Cold War ook een andere modus genaamd Combined Arms. Deze speelt zich af in een grotere arena, waarbij je te maken krijgt met verschillende objectives die je moet voltooien of een Domination-variant speelt. Het is soms wel wat lastig om goed te zien waar vijanden vandaan komen, maar het is wel wat overzichtelijker dan de grote gevechten uit Modern Warfare. Dit kan echt een modus gaan worden waar ik veel tijd mee doorbreng.

Call of Duty Black Ops: Cold War
Los met voertuigen (Afbeelding: Activision)

Geen scorestreak spam

Ik was van te voren een beetje plan dat je in Call of Duty Black Ops: Cold War te maken zou gaan krijgen met scorestreak spam. De teller voor de scorestreak wordt namelijk niet gereset wanneer je wordt neergeknald. Op die manier ben je er min of meer zeker van dat je in een potje wel een scorestreak vrij speelt. Maar dat kan er ook voor zorgen dat iedereen allemaal scorestreaks activeert. Dat valt gelukkig wel mee. Dat komt met name doordat de scores die je moet halen om een beloning te krijgen best wel hoog is. Een RC-XD vrijspelen krijg je bij 600 punten, een Spy-plane 800 en Artillery 1900. Wil je echt losgaan? Dan heb je de Chopper Gunner nodig, maar die speel je pas vrij na 6000 punten. Er lijkt wat dat betreft een redelijke balans te zijn.

Call of Duty Black Ops: Cold War
Balans lijkt in orde te zijn (Afbeelding: Activision)

Niet echt veel vernieuwing in Call of Duty Black Ops: Cold War

Moet in een game als Call of Duty Black Ops: Cold War het wiel opnieuw uitgevonden worden? Ik denk dat het antwoord op die vraag persoonlijk is. De één vindt het fijn wanneer de game speelt zoals men wilt, terwijl de ander juist een nieuwe ervaring wilt. Na een paar uur los te zijn gegaan met de beta denk ik dat je de multiplayer in het hoekje van meer van hetzelfde kan zetten. Natuurlijk, de setting van de Koude Oorlog zorgt voor een andere opzet dan bij Modern Warfare, maar als je kijkt naar hoe het speelt, dan is het toch wel erg herkenbaar met de mogelijkheid om je eigen setup te maken, spelen met de perks en attachments. Field upgrades zijn niet gekoppeld aan personages, waardoor jouw held gewoon puur een skin is.

Wel wat meer van hetzelfde (Afbeelding: Activision)

Technische probleempjes

Natuurlijk, dit is de beta van Call of Duty Black Ops: Cold War, maar er zaten meer foutjes in dan dat ik van beta’s uit het verleden gewend ben. Zo duurde het vaak erg lang nadat de map was ingeladen dat een potje daadwerkelijk begon. Daarnaast liep tot twee keer toe mijn controller vast en moest ik mijn PlayStation 4 Pro hard uit en aanzetten. Het zijn dingen waar nog aan gewerkt gaat worden, dat geloof ik wel, maar vorige jaren was de beta voor de andere games net wat strakker.

Volgende week wordt een tweede weekend gehouden, waarbij ook gamers op de pc en Xbox One met de game aan de slag kunnen. Wil je meer lezen over de game? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!